Aşgın’ın 2 ayrı projesinde detaylar

Cumhur İttifakı Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın 41 ayrı projesinden tarihi kent meydanı ve şehir estetiği projesi hakkında detaylı açıklama yaptı.

04 Mart 2024 Pazartesi 15:55
Aşgın’ın 2 ayrı projesinde detaylar

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın 41 ayrı projesinden tarihi doku ve kültürel mirasa yönelik iki ayrı proje detaylandırılarak açıklandı.

KENT ESTETİĞİ PROJESİ

Yapılan açıklamaya göre; Çorum Belediyesi şehrin estetiğinin öne çıkması ve silüetinin güzelleşmesine yönelik yeni adımlar atacak.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yeni dönemle ilgili projelerini kamuoyuna açıkladı. Halkın ve şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte 41 proje hazırladığını iddia eden Başkan Aşgın “Estetik Şehir Çorum” başlığı altında şehrin görünümünü değiştirecek çalışmaları yeni dönemde hayata geçireceklerini duyurdu.

GAZİ VE İNÖNÜ CADDESİ DIŞ CEPHELER STANDART OLACAK

Başkan Aşgın “Belediyecilik vizyonumuz gereği, şehir estetiğinin öne çıkması ve silüetinin güzelleşmesi için ilk dönemimizde olduğu gibi yeni dönemimizde de güçlü adımlar atacağız. Şehir merkezinde yer alan binaların dış cepheleri ve tabelaların bir standarda kavuşturulması ve görüntü kirliliği oluşturan unsurların bertaraf edilmesi ile şehir merkezimiz Çorum’a yakışır bir görünüm kazanacak.” dedi.

Başkan Aşgın, Gazi ve İnönü Caddelerini kapsayan şehir merkezi cephe sağlıklaştırma projesini, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi Kavşağından Eski Emniyet Müdürlüğüne kadar olan kısımda uygulayacaklarını bildirdi.

KÜLTÜR YOLUNDA CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA

Çorum Belediyesi kültür yolunda da cephe sağlıklaştırması yapacak.  Başkan Aşgın, Şeyh Eyüp Sokak’ta 46 yapının cephe sağlıklaştırmasını yapacaklarını açıkladı.  Şeyh Eyüp Sokağı tarihi kent kimliğine uygun bir görünüm kazandıracakları ifade eden Başkan Aşgın “Kültürel kimliğin korunması, estetik sokak mimarisinin ortaya çıkarılması, tarihi kültür yolunun günümüze taşınması için Tarihi Kültür Yolu projemizin ilk aşamasını Şeyh Eyüp Sokak’ta tamamlamıştık. Yeni dönemimizde tarihi yoldaki 46 yapının cephe sağlıklaştırmasını yaparak tarihi kent kimliğine uygun bir görünüme kavuşturacağız.”dedi.

ARASTA ÇORUM’A YAKIŞACAK

Yeni dönemde tarihi arastanın çehresini değiştirmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Aşgın, “İlk iki etapta çalışmaları başarıyla tamamladık. Yeni dönemimizde de arastada cephe sağlıklaştırma çalışmalarımız büyük bir hızla devam edecek. Altyapı ve üstyapısıyla Arastayı tarihi dokuya uygun olarak Çorum’umuza yakışır hale getireceğiz.” dedi. Başkan Aşgın, 3. Etap kapsamında 101 parselde, 4. etapta ise 248 Parselde olmak üzere toplam 349 parselde çalışma yapacaklarını açıkladı.

ŞEHİR GİRİŞ KAPILARI

Çorum Belediyesi, “Estetik Şehir Çorum” projeleri şehir girişlerini de güzelleştirecek. Şehir girişlerine kent mobilyaları, peyzaj çalışmaları, cephe sağlıklaştırma gibi çalışmaların yapılacağını açıklayan Başkan Aşgın, “Şehir girişlerindeki görüntü kirliliğini, yapacağımız cephe iyileştirmeler ve düzenlemeler ile ortadan kaldırıp şehir girişlerini Çorum’a yakışır hale getireceğiz.” diye konuştu.

MEYDAN ÇALIŞMASINDA İKİNCE ETAP

Belediye’nin açıklamasına göre, tarihi Çorum meydanında birinci etap tamamlandı, sırada ikinci etap var. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, birinci noter binasının yıkılacağını, balıkçılar bölgesindeki adanın da kaldırılarak Velipaşa Hanı’nın önünü açacaklarını söyledi.

SEÇİMDEN SONRA BAŞLAYACAK

Aşgın, Tarihi Çorum Meydanı’nda ikinci etap çalışmaların seçimden sonra başlayacağı bildirdi. Başkan Aşgın “Meydan projesi bana çok heyecan veriyor. Orada şehrin tarihi yapılarının ayağa kaldırılması vizyonumuz yeni dönemde artarak devam edecek.”Dedi.

MEYDANDA EMEKLİLER LOKALI

Birinci etap çalışmaları kapsamında eski otobüs durağı, Halk Bank ve Ziraat Bankası’nın olduğu 5 bin 700 m2 alanda çalışmaların tamamlandığını ifade eden Başkan Aşgın, “Çalışmalarımız devam edecek. Mesela birinci noterin olduğu bina çok konuşuluyor. 5 katlı binanın üç katını satın alarak kamulaştırdık. Geriye kalan kısmı için de mülk sahipleriyle anlaşarak kamulaştırma çalışmalarımızı tamamlayacağız. Birinci noteri yıktıktan sonra orayı iki katlı Çorum Konağı olarak yapacağız. 1950 yıllarında yanmış olan eski hükümet konağının dış cephe görünümünü burada yeniden ihya edeceğiz.  Belediyemize ait olan yerleri de büyük oranda emeklilerimiz için değerlendirerek emekliler lokali yapacağız.”dedi.

VELİPAŞA HANI ÖNÜ AÇILIYOR

Saat kulesi karşısındaki alanda da çalışma yapacaklarını duyuran Başkan Aşgın “Balıkçıların olduğu ada adanın kamulaştırmasını da tamamladık, paralarını ödedik. Velipaşa Hanı önündeki o adayı yıkıma hazır hale getirdik. Orayı da inşallah seçim sonrasında yıkarak Velipaşa Hanı’nın önünü açacağız. Böylece 5 bin 300 m2’lik bir alanı da meydana dahil etmiş olacağız."dedi.

GÜPÜR HAMAMI RESTORASYONU HAZIRLIĞI

Güpür Hamamı’yla ilgili çalışmaların da sürdüğünü açıklayan Başkan Aşgın, zemin etütlerinin yapıldığını ve proje hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti. Başkan Aşgın, “Restorasyonunu hemen başlatacağız. Kültür Bakanlığı’nın destekleriyle çalışmalarımızı yapacağız."

Son Güncelleme: 04.03.2024 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2024-03-04 16:00:50

Melih Gokcek te kapı yaptrıyordu bir zamanlar…

Misafir Avatar
Çorumsuz 2024-03-05 15:42:08 @Corumlu

Ya şehir kapısı kadar büyük kaç israf var Allah'ım sen aklıma mukayyet ol. Bu adamcağız tek başına bu kadar kötü fikir üretemez, kim veriyor bu akılları ya.... ŞEHİR KAPISI NE YA? YOK ŞEHRİ SURLA ÇEVİR BİR DE?!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2024-03-04 16:21:53

Sayın başkan şehre giriş kapısı yada kültür gezisi gibi projelere para harcamayın lütfen. Emekli yada daha sıkıntılı olan vatandaşa yardımcı olacak projeler geliştirirseniz daha makbule geçer.

Avatar
Ahmet 2024-03-04 18:36:38

40-50 yıllık binaların dış cephesiyle uğraşacağına sağlam mı değil mi kontrol et. Makyajlı güzelliği bir deprem yok ediyor. Önce sağlamlık sonra estetik.

Avatar
emekli ölüyor 2024-03-04 16:11:51

şehrin girişi ve emekli lokali gibi projeler halkın gram menfaatine değil. kendi iktidarını kurtarmaya çalışıyorsun.

Avatar
Doğru söyleyen 2024-03-04 16:13:54

Başkan icraat yapmak istiyorsa, Çoruma bir hastane yapıp bakanlığa veya üniversiteye hediye etsin. Millet bu hizmeti ömür boyu unutmaz. Daha önceki başkan gibi milletin parasıyla stad ve kapalı spor salonu yapmasın

Misafir Avatar
Çorumsuz 2024-03-05 15:43:14 @Doğru söyleyen

İstiyor gibi duran birinin projeleri gibi mi duruyor?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Anadolu Kaplanı 2024-03-04 16:03:51

Gazi ve İnönü Caddelerini Araç Trafiğine Kapatıp, İstanbul da ki İstiklal Caddesinde ki gibi Ortasından da Nostaljik Tramvay Yapılırsa Çorum Bam Başka Çehreye Bürünür. Alın Size Proje, Çorum ve Çorum’lular için Mükemmel bir Proje…..

Avatar
AdAm 2024-03-04 16:44:26

Cimento arazisinin oldugu yeni sehri kim insaa edecek Belediye mi yoksa mutahitlere yada zenginlere arsalar ihaleyle satilacak mi? Bu belirsiz baskan bunu cevapla Ali ol

Avatar
Hadi ordan 2024-03-04 20:20:05

Birileri bu Asgin'a iyi akil vermis. Corum'a dinazor parkida yap, belediyenin önüne de bi fişkiye koy tam olsun. Deprem icin, trafik icin bi planin var mi , diye sorarlar adama. Ama nerdeeee, varsa yoksa göz boyama