Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ adlı oyunu Çorum’da sahnelenecek.

08 Aralık 2019 Pazar 13:40
Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ adlı oyunu Çorum’da sahnelenecek.

Güngör Dilmen’in yazdığı, A. Sinan Pekinton’un yönettiği 2 perdelik oyun, 13 Aralık 2019 Cuma günü saat 20.00’de, 14 Aralık 2019 Cumartesi 14.00-20.00 saatlerinde üç kez sahne alacak.

AŞKIMIZ AKSARAY’IN EN BÜYÜK YANGINI

1990 yılında "İsmet Küntay Ödülü"nü almış olan oyunumuz, eski bir İstanbul mahallesinde "kurgulanmış" bir aşkın hikâyesi... Saraydan çırağ edilen (uzaklaştırılan) Mahitab'ın, Aksaray'ın bir sokağına taşınmasıyla başlayan "ateşli bir aşk hikâyesi.”

Oyunun konusuna gelince… Zaman, 19’uncu yüzyıl sonları yani Osmanlı’nın son dönemlerine denk geliyor. Mekan: Aksaray, Sarayda gözden düşmüş bir cariye Mahitap Hatun Aksaray’ın kenar mahallerinde olan eski bir konağına yerleşir. Onun yerleşmesiyle, dedikodu alır başına gider.

Mahalle sakinleriyle bir türlü kaynaşamayan bu saray hanımının aslında kalbi bir o kadar boş ama bir o kadar da aşkla dolmak istiyordur. Cumbalı evleri ile tipik bir eski İstanbul sokağını bir anda saran Mahitap ile müzisyen Artin’in aşkı, tulumbacıların reisi tarafından kıskanılınca işler sarpa sarmaya başlar. Mahitap Hatun’un aşkının hem kendisini hem de semti yakmasını anlatır oyunda. Çünkü bir inanışa göre, ‘Aksaray’ı olsa olsa aşk yakmıştır.’

İki perde ve iki saat süren bu oyun, aslında büyük Aksaray yangının olası bir hikayesini konu alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165