Azime Çiftçi, Suheyb-i Rumi dersine katıldı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, İHH’da hakkında tez çalışması yaptığı Suheyb-i Rumi’nin anlatıldığı derse katıldı.

22 Ağustos 2022 Pazartesi 13:18
Azime Çiftçi, Suheyb-i Rumi dersine katıldı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, İHH’da düzenlenen ve hakkında tez çalışması yaptığı Suheyb-i Rumi’nin anlatıldığı derse katıldı.

Azime Çiftçi, Çorum İHH Ofisi’ni Ziyaret Etti. Ziyarette Çorum İHH Kadın Başkanı Merve Taşkaya ile bir süre sohbet etti.

Görüşmede Merve Taşkaya İHH’nın genel ve Çorum çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca Çorum İHH Olarak Çorum Valiliği ile ortak yürütülen Medeniyet Işığında Farkındalık Seferi Projesi hakkında bilgiler verdi. Mazlum coğrafyaların durumu ve özellikle Mescid-i Aksa’ya sahip çıkılmasının önemi vurgulandı.

Daha sonra Çorum İHH’nın hanımlara yönelik 15 günde bir düzenlediği Sahabe İklimi dersine Azime Çiftçi hanımefendi de katıldı. Derste kabri Çorum’da bulunan Suheyb-i Rumi (R.A.) işlendi. İHH Kadın yönetiminden Seda Nur Taşkaya’nın sunduğu programda, Suheyb-i Rumi (R.A.) üzerine tez çalışması bulunan Azime Çiftçi hanımefendi de katkıda bulundu. Peygamber efendimiz (sav)in Suheyb hazretlerine olan sevgisinden bahsetti. Aynı zamanda Çorum’da yaşamış İskilipli Atıf Hoca gibi değerli şahsiyetlere de önem verilmesi ve kabirlerinin de ziyaret edilmesinin değerli olduğunu ifade etti.

Programın ardından Azime Çiftçi, programı sunan Seda Nur Taşkaya’ya kitap hediye etti. Çorum İHH Kadın Başkanı Merve Taşkaya da, Azime Çiftçi’ye İHH çalışmaları ve projeler hakkında hazırlanan dergi ve kitapçıkları hediye etti.

Çorum İHH Ofisi çalışma alanlarının gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

Çorum İHH, nazik ve anlamlı ziyaretlerinden dolayı Azime Çiftçi’ye teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz İskilip li 2022-08-22 13:27:18

Hanımefendinin çalışması takdire şayan, Cuma günü Vefatının 448. yılında EBUSUUD EFENDİ yi anma programına hep birlikte davetlisiniz.

Avatar
Salih 2022-08-23 10:29:02

Sayın valimiz ve saygıdeğer hanımefendi, örnek davranış ve çalışmalarınıdan dolayı teşekkür ediyoruz, iyiki varsınız, Allah sayınızı arttırsın.