Bakanlık o projeye 'Hitit' adını verdi

08 Ocak 2021 Cuma 15:13
Bakanlık o projeye 'Hitit' adını verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kullanılan elektronik sistemlerin merkezi olarak yönetilebilmesi ve birimlerce kullanılan yazılımların teknik alt yapılarının tek çatı altında toplanması için başlatılan dijital dönüşüm çalışmaları tamamlandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Projeye Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların çalışanları arasında yapılan ankette açık ara oylanan ‘HİTİT’ dijital dönüşümün adı oldu.

‘Hitit Kültür ve Turizm Sistemi Projesi’ ile Bakanlığımız birimlerinde, birbirinden bağımsız teknoloji, altyapı, yazılım ve standartlardan oluşan 120'nin üzerindeki uygulama tek bir sistem altında birleştirilmiş olup gerekli uygulamaya tek bir adres üzerinden erişim, işlemlerde hız ve etkinlik sağlanacak.

Sistemin en büyük getirilerinden biri de, mevcut durumda münferit olarak çalışan birçok sistemin, birleştirildikten sonra birbirleriyle veri alışverişi yapabilecek konuma gelecek olmasıdır. Bu da, kullanıcılara çalışma alanını ilgilendiren daha geniş ve daha zengin bir veri kaynağına ulaşma şansı tanıyacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.