Bolu'da Akşemseddin Paneli

Fethin manevi mimarı ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri ve yaşadığı yerler panelde ele alınacak.

03 Mayıs 2019 Cuma 20:12
Bolu'da Akşemseddin Paneli

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akşemseddin İslami İlimler Merkezi AKİMER organizasyonu ve Bolu Göynük-Çorum İskilip Belediyelerinin katkıları ile, 27 Mayıs 2019’da Bolu’da Akşemseddin Paneli gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fikret Kısar, şöyle dedi; Bolu Eğitime Destek Platformu olarak gerçekleştireceğimiz panelde; İstanbul’un Fethinin 566. Yılında, fethin manevi mimarı ve Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri ve yaşadığı yerler detaylıca anlatılacak. Akşemseddin Hazretleri, İskilip ve Göynükte yaşamasından dolayı sahip çıktığımız ortak değerlerimizdendir. Mübarek; ‘Önüm Evlik (İskilip), ahirim Göynük’ demiştir. Evlik’te 550 yıllık çivisiz, Çatma Camii ve Çilehanesi, Göynükte ise türbesi bulunmaktadır. Bu vesile ile Göynük ve İskilip Belediyeleri de Kardeş Şehir olma yolundaki ilk adımlarını atacaklar” dedi.

Oturum Başkanlığını, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi AKİMER Başkanı Doç. Dr. Şaban Karasakal’ın yapacağı panelde konuşmacı olarak; Doç Dr. Muhammed Ali Yıldız, Doç. Dr. Hasan Fehmi Ulus, Vakıflar Genel Müdürlüğü E. Araştırmacı Ali Kılcı yer alacak.

Panel, BAİBÜ Akşemseddin İslami Araştırmalar Merkezi Konferans Salonunda saat 14:30’da başlayacak.

Son Güncelleme: 04.05.2019 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.