Çorum'da 34 konaklama tesisi ilk aşamayı geçti

Çorum’daki 34 konaklama tesisi Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartları için gereken ilk aşamayı geçti.

18 Mayıs 2024 Cumartesi 16:18
Çorum'da 34 konaklama tesisi ilk aşamayı geçti

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Teknik Destek Programı kapsamında sağladığı destek ile Çorum’daki konaklama tesislerini Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartlarına hazırlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı standartları belirlenmesi ve ilan edilmesinin ardından, yurt çapında faaliyet gösteren konaklama tesislerinin tamamı için belirlenen standartların birinci aşamasına uyum sağlamaları zorunluluğu getirilmiş, bu standartlarda belirtilen şartları denetlemek ve belge vermek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 firmaya yetki belgesi verilerek, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı web sayfasında ilan edilmişti.

SERTİFİKALANDIRMA SÜRECİ DESTEKLENDİ

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından OKA 2023 Yılı Teknik Destek Programı’na yapılan başvuru sonucunda destek almaya hak kazanan “Çorum'daki Konaklama Tesislerinin Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kriterlerine Adaptasyonu” Projesi ile 2023 yılı başında başlatılan çalışmalarda, oda sayısı az olan küçük kapasiteli otellere teknik destek sağlandı. Belgelendirme süreci ile ilgili rehberlik ve bilgilendirme yapılan otellere sertifikalandırma süreci hakkında eğitim verildi.

24'Ü MERKEZ, 10'U İLÇELERDE

Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen oteller ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının ardından 24 tanesi merkez ve 10 tanesi ilçelerde olmak üzere toplam 34 tane konaklama tesisi Sürdürülebilir Turizm Programı Standartları 1. Aşama Belgesi almaya hak kazandı.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2024-05-19 16:27:05

Süperlig e çıkıyoruz şimdi ilimiz e ilçelerimiz hazırlık yapmalı 90 GÜN sonra liğ başlıyor hepimizin imtihanı olucak yollar yollar uçaklar trenler hep isteyecek vatandaş