Çorum EMITT'te

Çorum, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT'te tanıtılıyor.

14 Nisan 2023 Cuma 11:59
Çorum EMITT'te

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan, Türkiye’nin en önemli tanıtım etkinliği 26. EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı İstanbul’da açıldı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm Bakanı Ünal Üstel, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda ilin valileri ve belediye başkanları ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Çorum’un tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi işbirliğinde fuarda 8.holde stant açıldı. Kentin  turizm ve kültür değerlerinin ön plana çıkartıldığı görseller kullanılarak hazırlanan standa gelen ziyaretçilere çeşitli tanıtım materyalleri, harita ve broşürler veriliyor. Küçük ziyaretçilere ise Çorum’a özgü hazırlanan boyama kitabı ve balon hediye ediliyor.  Çorum’un gezi noktaları ile ilgili bilgiler aktarılıyor. Fuarda şehrin tarihi, kültürel ve değerleri yurt içi ve yurt dışından gelen sektör temsilcileri ile de paylaşılıyor, gezi programları hakkında bilgiler veriliyor.

Ülke tanıtımında ve turizm sektörünün gelişmesinde  büyük rol oynayan fuar, ICA Events tarafından TÜROFED ve TTYD iş ortaklığında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda düzenleniyor ve KOSGEB tarafından da destekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 110 ülkeden 33.595 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atan EMITT, turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olarak bu yıl rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ve turizm profesyonelini ağırlamayı hedefliyor.

Fuar 15 Nisan cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turist Ömer 2023-04-14 15:36:36

Harita dağıtıldıysa haritaların baskı maliyetinin neredeyse yarısı kadar turizm gelirlerinde artış olur. İyi çalışmalar.