Çorum EMITT’te

Çorum Belediyesi İstanbul 25. Uluslararası EMITT Turizm Fuarı’nda stant açtı.

09 Şubat 2022 Çarşamba 12:10
Çorum EMITT’te

Çorum Belediyesi İstanbul 25. Uluslararası EMITT Turizm Fuarı’nda stant açtı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da açılış törenine katıldığı fuar, 9-12 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, EMITT Fuarı’nda şehri temsil ettiklerini belirterek, şöyle dedi: “Çorum çok merkezli bir şehir, turizmin de merkezi yapmak için önemli stratejik hamle ve adımlar atıyoruz. Tarihi kültür yolu, kent meydanı, Saat Kulesi cephe sağlıklaştırma, Çoruminia, Kale, konakların restorasyonu, bedesten projesi ve Şapinuva kazılarına destekler önemli adımlar. Bizim bir hayalimiz var. Turist otobüslerinin Saat Kulesi Meydanı'na çekilmesi. Yerli ve yabancı turistlerin tarihi kültür yolundan yürümesi, kent meydanında gezmesi, esnafımıza ciddi katkı sağlaması. Bu anlamda çok önemli adımlar atıyoruz. Turizmin diğer ayağı tanıtım. Önemli fuarlarda şehrimizi tanıtıyoruz. Kültür Müdürlüğü katkılarıyla şehrimizi en güzel şekilde tanıtıyoruz. EMITT Fuarı'na bizzat geldik. Her tarafı leblebi kokusu sarıyor. İkramları yapıyoruz. Tarihi ve turistik mekanlarımızı görseller ve videolarla tanıtıyoruz. Kadim şehrimizin tarihi güzelliklerini, kültürel mirasımızı ve eşsiz lezzetlerimizi tanıtmak için 9-12 Şubat tarihlerinde EMITT Fuarı'ndayız.”dedi.

Son Güncelleme: 09.02.2022 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Arslan 2022-02-09 12:49:49

Şehrimizin Kültür ve Turizm değerlerinin tanıtımı için altyapı yatırımları dahil yapılan tüm çalışmaların güzel sonuçlarını görmüş olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim Sayın başkanım bu güzellikleri adeta İlmek ilmek dokuyarak daha da büyütme yönündeki gayret lerinizi görüyor teşekkürlerimizi sunuyoruz Evet Çorum bir sanayi şehri Çorum bir tarım şehri ama Çorum bir Turizm şehri bu üç başlığın içinde en önemli başlık Turizm başlığı bu başlık yukarıda olduğu müddetçe diğer iki önemli başlığında yıldızının parlaması kaçınılmaz olacaktır hep birlikte herkesin gayretiyle inşAllah

Avatar
Çorum'lu 2022-02-09 16:26:07

Çorum'a bu zamana kadar neden hiç TURİZM BAKANI gelmemiştir?Çorum Turizm de söz sahibi olmak istiyorsa HAVALİMANI ve DEMİRYOLU şarttır. Havalimanı ve Demiryolu olmayan ÇORUM'A yerli ve yabancı TURİST gelmez. Çorum'un ilçe yolları bitirilmesi, ne zaman bitirilecek meçhul. İlçe yollarının biran evvel bitirilmesi gerekiyor. Turizm de en önemli unsur ulaşımdır. Çorum da ki en büyük sorunda ulaşımdır.