Çorum ‘Puduhepa’ ile tanıtılacak

Çorum’un barışa dair kültür mirası yurt dışında Hitit ülkesinin barış kraliçesi Puduhepa ile tanıtılıyor.

08 Mart 2022 Salı 15:28
Çorum ‘Puduhepa’ ile tanıtılacak

Çorum’un barışa dair kültür mirası yurt dışında tanıtılıyor. Anadolu’nun bilinen ilk kadın kahramanı, Hitit ülkesinin barış kraliçesi Puduhepa’nın hikayesi dünya ile buluşuyor.

Demet Sabancı Çetindoğan’ın başkanı olduğu Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Anadolu’nun bilinen ilk kadın kahramanı, tarihin ilk barış antlaşması Kadeş’e mührünü basan Hitit ülkesinin barış kraliçesi Puduhepa’yı dünyaya tanıtmak için çalışma başlattı.

Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği’nin “8 Mart Dünya Kadınlar” günü vesilesiyle Hitit Ülkesinin Barış Kraliçesi Puduhepa’yı tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği proje, kadın gücü ile toplumsal dönüşümü hedefliyor.

Projenin ilk adımı “8 Mart Dünya Kadınlar” günü haftasında atıldı. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği ve Çorum Belediye Başkanlığı’nın destekleri, Çorum İş Kadınları Derneği ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde ve T-ONE Derneği organizasyonunda insanoğlunun varoluşundan bu yana, süreç içerisinde doğuran, üreten ve koruyan rolü ile “Kadının” konuşulduğu etkinlik, İstanbul Pera Palas Otel’de düzenlendi.

T-ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Hatice Dilek Karakuzu, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve eşi Feyza Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve eşi Nilgün Öztürk, Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı, Çorum İşkadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı da katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un tanıtımına önemli katkı sağlayacak proje için Demet Sabancı Çetindoğan’a teşekkür etti. Aşgın, “Çorum’u kültür ve turizm gündemine taşıyan Sayın Demet Sabancı Çetindoğan şahsında Turkey One Derneği yöneticilerine, İŞKAD Derneğimize, kültür ve sanat dünyamızın değerli mensuplarına Çorum adına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

KAYNAK: ÇORUM WEB TV

Son Güncelleme: 06.06.2022 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1919 2022-03-08 17:27:54

Çorumumuzun tanıtımı için çok önemli bir adım. İnşAllah Çorum ilk önce Türkiye de, sonra da, Dünya da Turizm de ki hak ettiği değeri bulur. Emeği geçenlere teşekkürler.

Avatar
Kenannn 2022-03-08 18:18:18

Medeniyet başkentleri ne güzel gelişiyor.
Çorum ve ilçelerde türlü türlü kalıntılar var. Değeri bilinmeli daha çok gelişmeli Çorum

Avatar
puduhepa ne la? 2022-03-10 08:57:58

puduhepa ne gerçekten, kim? belli değil, uydurmasyon bilgiler ile bişeyler yapmaya çalışıyorlar

Avatar
Harun 2022-03-09 08:05:00

Corumun yillik yabanci ziyretci sayisi 1500 falandi. Ne kadar komik cok gulmustum. Oyle de geri kalmis bi sehir malesef