Çorum, Türkiye'nin öne çıkan 10 arkeolojik keşif listesinde

Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesinde Çorum’da bulunan daha önce bilinmeyen bir antik dil yer alıyor.

19 Aralık 2023 Salı 20:53
Çorum, Türkiye'nin öne çıkan 10 arkeolojik keşif listesinde

Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesinde Düzce’de kazı çalışmalarında ortaya çıkan Büyük İskender Portresi'nin beşinci sırada yer aldığı bildirildi.

BÜYÜK İSKENDER PORTRESİ DÜZCE’DE

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem gösterdiği yılın 365 günü kazı çalışmalarının sürdürüldüğü Prusias Ad Hypium Antik Kent kazıları her geçen gün yeni bir keşfin kapılarını aralarken Türkiye’nin önde gelen arkeologlarının da ilgisini çekmeye devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN ÖNE ÇIKAN 10 ARKEOLOJİK KEŞFİ

Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesine, Göbeklitepe’de bulunan gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli, Burdur’da bulunan ‘hortlak’ mezarı, Osmaniye’de bulunan Anadolu Tanrıçası Kubaba’ya adanan tapınak ve Karahantepe’de bulunan anıtsal insan heykelinin ardından ‘Büyük İskender Portesi’ ile 5. sıradan giriş yapan Düzce’yi Çankırı’da bulunan Afrika homininlerinin atası (Paleontoloji), Muğla’da bulunan antik heykeltıraşın orijinal eseri, Çorum’da bulunan daha önce bilinmeyen bir antik dil, Balıkesir’de bulunan 2500 yıllık bir zar oyunu ile Amasra’da bulunan 1800 yıllık Aphrodite heykeli izledi.

BÜYÜK HEYECAN UYANDIRDI

2023 yılında Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Konuralp Antik Tiyatro kazı alanında yapılan kazı çalışmalarında tarihe ışık tutacak önemli keşiflerin ortaya çıkarılması ve Türkiye’nin öne çıkan 10 keşfi listesine girmesi büyük heyecan uyandırdı.

İHA

Son Güncelleme: 21.12.2023 06:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Md 2023-12-21 16:00:32

Çorumcadır o arkeologlar anlamaz