Çorum'u öyle güzel anlattı ki...

Ortaokul ve lise yılları Çorum'da geçen Mustafa İsen'den güzel bir Çorum yazısı...

13 Eylül 2020 Pazar 14:30
Çorum'u öyle güzel anlattı ki...

Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı ve eski Milletvekili Mustafa İsen çocukluk ve ilk gençlik yıllarını geçirdiği Çorum'u tatlı bir üslupla kaleme alırken, Çorum İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu yıllara dair gözlemlerini de minnetle aktardı.

Star Gazetesinin Açık Görüş bölümünde en son ‘Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz’ başlıklı yazısı yayımlanan Mustafa İsen, Çorum İmam Hatip Lisesi’ndeki yıllarını, okul ve eğitim şartlarını anlatırken, yazısında ayrıca o zamanın Çorum yaşantısına dair izlenimlerini de dile getirdi. Çorum ve Çorumlulardan minnetle bahseden İsen, yazıda  Çorum’un günümüze uzanan gelişimine dair de gözlemlerini anlatarak sözlerini şöyle bitiriyor: “Sonraki yıllarda da Çorum’u zaman zaman ziyaret ettim. İstikrarlı biçimde gelişim ve değişimini sürdürdü. Elbette büyüdü de. Örneğin okulumuzun ilerisindeki bağlar yok artık ve yerinde Binevler adıyla yeni bir semt kuruldu. Sanayii kendi iç dinamikleriyle gelişti. Toprak ve un sanayiine yumurta tavukçuluğu gibi alanlar eklendi. Leblebide lider oldu. Bunların ötesinde yeni ihracat kalemleri geliştirdi. Turizm bir sektör olarak gelişti. Daha önemlisi iyi belediye başkanları elinde gecekondusu olmayan az sayıdaki kentten biri oldu. Hatta o bilindik sözü, hiç bir komplekse kapılmadan, Çorumlunun yaptığını herkes yapamaza çevirerek, yeni şehrin mottosu haline getirdiler. Bu misyon bile şehrin yeni yapıya nasıl şevkle yaklaştığının ürünüdür.

Çevresindeki benzersiz turizm alanları ve bunların sergilendiği değerli müzesi Çorum’u bir cazibe merkezi haline getiriyor. Buraları gezdikten sonra Katipler Konağına uğramanızı ve zengin menüsüyle bir de lezzet şölenine tanık olmanızı öneririm. Ama özellikle İskilip Dolması ve nişastadan yapılan özel baklavasından tatmamışsanız bir daha gitmeniz gerekecek demektir. Ama benim için Çorum bunların ötesinde bir şehir. Bir kere başka hayatlara açılan bir kapı. Elbette yaşadığımız şehrin ve yatılı okulun sıkıntıları vardı ama bir şeye müteşekkir olmamız lazım, bu ortam bizi, yani köy çocuklarını tarlalardan, bahçelerden, koyun, kuzu, inek peşinden alıp devletle tanıştırdı, memur, öğretmen, akademisyen, bürokrat ve siyasetçi yaptı. Cumhuriyet Türkiye’sinin bu eşitlikçi ve çalışanı yukarıya taşıyan yapısını şükranla yad ediyorum. Elbette Çorum’a da müteşekkirim. On iki yaşında bağrına bastığı bu çocuğu on dokuz yaşında bir genç adam, bir delikanlı olarak üniversiteye uğurladı. Sadece üniversiteye mi yeni hayallere, yeni ufuklara da. Bu yüzden benim için yeri her zaman bir başkadır.”

Yazının tamamı için https://www.star.com.tr/acik-gorus/corumlunun-yaptigini-herkes-yapamaz-haber-1571888/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme: 17.09.2020 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165