Çorum'un turizmde taleplerini özetledi

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum turizminin güçlendirilmesi için talepleri özetledi.

20 Ocak 2021 Çarşamba 22:13
Çorum'un turizmde taleplerini özetledi

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, yatırımcıların dikkatini Çorum’a çekmek için ilimizde turizm alanı veya turizm merkezi ilan edilerek yatırımların Çorum’a yönlendirilmesi konusunda destek gerektiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından “GoTurkey” üzerinden illerin dünyaya tanıtılması için başlatılan “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması” toplantısı düzenlendi. Belediye Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; ilçe kaymakamları il müdürleri, belediyeler, meslek birlikleri temsilcileri, otelciler ve seyahat acenteleri katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürümüz Sümeyra Şengül, yaptığı Açış konuşmasında; Çorum’un kültür turizminin önemli merkezlerinden biri olma konusunda gerekli tüm değerlere sahip olduğunu, kültür turizmi içerisinde yer alan kentin tüm zenginlikleri birlikte değerlendirilerek kuzey ve güney (Hitit Yolu-Gastronomi Yolu) ana aksı oluşturulduğunu, yeni destinasyonlar oluşturmak için de gerekli altyapı çalışmalarına başlanıldığını, bakanlığın 2023 turizm hedefleri doğrultusunda illerin yürüteceği çalışmaların daha önce belirlendiğini, bu yönde 2020 yılında Çorum'da sektör temsilcileri ve paydaşlarla koordineli bir şekilde çalışarak elde ettikleri verilerin bakanlık bünyesinde 2019 yılında kurulan TGA ile paylaşıldığını, bu sürecin ikinci adımı olarak bugünkü organizasyonun gerçekleştiğini ve bu toplantının ileride yapılacak çalışmaların alt yapısını oluşturacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise il müdürlüklerinin Bakanlık tarafından güçlendirilmesi gerektiğini, ajansın kurulmasının tanıtım ve turizmin geliştirilmesi çalışmalarına daha kolay kaynak elde edilmesinin, ülkemiz ve ilimizin uluslararası tanıtımın yapılmasında ve geliştirmesinde önemli rolü olduğunu belirtti. Bu tür toplantıların ve çalıştayların önemli olduğunu ancak bunun sahaya yansıtılması gerektiğini belirten Yüksel, yatırımcıların dikkatini Çorum’a çekmek için ilimizde turizm alanı veya turizm merkezi ilan edilerek yatırımların Çorum’a yönlendirilmesi konusunda destek gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Kültür Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmediği için Turizm Altyapı Hizmet Birliği kurulamadığını da hatırlatan Yüksel, bakanlık ve ajanstan destek istedi.

TGA İş Ürün Etkinlik Turistik Ürün Geliştirme Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, Gastronomi Müdürü Burcu Gezeroğlu ve İç Anadolu Bölge Tanıtım Sorumlusu Furkan Terzi, ajansın çalışmaları, illere verilen destekler, Çorum’un tarihi, turistik alanları ile yemeklerinin tanıtılması ve kente turist çekilmesi kapsamında neler yapılacağı konusunda katılımcılara sunum yaptı.
Toplantıda, paydaşlara iş birliği modelinin geliştirilmesi ve ilin uluslararası ölçekli tanıtılması amacıyla atılacak adımlar hakkında bilgi aktarıldı ve katılımcıların soru, görüş ve önerileri alındı.

Son Güncelleme: 21.01.2021 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.