Dün açıldı, bu kütüphane 7/24 açık

Çorum Belediyesi tarafından Taş Bina altında yapılan Millet Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

17 Mart 2024 Pazar 21:42
Dün açıldı, bu kütüphane 7/24 açık

Çorum Belediyesi tarafından Taş Bina altında yapılan Millet Kütüphanesi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kurtbaş, BBP İl Başkanı Özkan Yandım, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Aşgın, “Belediye Taş Binanın alt katını 7/24 açık kütüphane haline getirdik. Burası, tarihi konseptiyle, gençlerimizin hem ders çalışabileceği hem de teknolojik imkânlarından faydalanabileceği, ikramlarımızın da olduğu dört dörtlük bir mekân oldu. Genlerimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Tarihi binanın 1923 yılında Milli Kütüphane olarak inşaatına başlandığını, 3 Ağustos 1925 yılında hizmete açıldığını belirten Aşgın taş binanın medeniyet kodlarına, tarihi dokusuna yeniden kavuşturmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Aşgın, “Madem 100 yıl önce hayırseverler burayı kütüphane olarak yaptılar biz de yeni binamıza taşındık burası aslına dönmeli tekrar kütüphane olmalı. İnşallah yüzlerce yıl kütüphane olacak Millet Kütüphanemiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Törende AK Parti Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Yusuf Ahlatcı ile Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de birer konuşma yaparak Millet Kütüphanesi’nin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Millet Kütüphanesine 12 bin kitap bağışlayan Emekli Öğretim Görevlisi Mehmet Tatlısu, törende yaptığı konuşmada Yunus Emre’den Karacaoğlan’a Atatürk’ten İsmet İnönü’ye, Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl’a 60 yılda kütüphanesinde biriken binlerce kitabı Çorum Belediyesi’ne bağışladığı için mutluluk duyduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Tatlısu’ya teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Protokol ve öğrenciler Millet Kütüphanesi’nin açılış kurdelesini kestikten sonra kütüphaneyi gezdi.

Son Güncelleme: 23.03.2024 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2024-03-18 02:36:30

Üst kat ciddi ciddi MAKAM olarak kaldı mı ya, Muhteşem Aşgın vizyonu ile? Yoksa bir makul insan "ya saçmalıyor muyuz acaba" dedi mi o fikre? O değil de başkan artık makaraya bağlasan ya hakkaten, Muhteşem Aşgın falan yazsana sağa sola. Vara yoğa adını yazıyorsun zaten gel bari biraz gülelim, böyle sadece utanıyoruz.

Avatar
Tarafsız 2024-03-19 13:25:22

MaşAllah Hitit üniversitesi rektörüde bütün siyasi şovlarda en önde yer alıyor. Acaba bu zatı muhterem bir gün olsa bile hocalarının derdini dinlemişimi. Hocalar sorunlarını rektöre iletebiliyormu. Zatı muhterem kendisi ile görüşmeye gelen hocalar için, sekreterine ne istiyorlarsa sana yazdırsınlar. Gerekirse ben ararım diyor mu? Üniversitede bilim ilim adına bir şey yok ama siyasi şov çok. Yazık Çorum ve halkına.

Avatar
Muhsin 2024-03-18 00:12:19

Tamam oyum senin oldu helal olsun sana

Avatar
Mustafa 2024-03-21 19:30:08

Dün oğlumla gittim içeri girmek için önce akıllı telefonun olacakmış sonra uygulama indirecekmişsin öyle girilecekmiş anladığım kadarıyla herkese açık bi yer değil yazılanlara bakmayın siz