Fahri Hemşehrimiz oluyor

Çoru Belediye Meclisi ünlü gurme Ömür Akkor'a fahri hemşehrilik beratı veriyor

06 Ocak 2023 Cuma 10:51
Fahri Hemşehrimiz oluyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündeme alınan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Yeni binada ilk toplantı, dualarla başladı. Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan toplantıda daha sonra dualar edildi.

6 AYRI KONUDA YETKİ VERİLDİ

Toplantıda Kent Meydanı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Ulu Cami çevresinin açılması amacıyla Ziraat Bankası ve 1. Noter arasındaki bölümde satın alma işlemlerine ilişkin Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verildi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki 2 bin 356 metrekarelik alanın tahsisi hususunda Encümen ve Belediye Başkanına yetki alındı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Bosna Parkı civarında inşa edeceği sentetik saha için Encümen ve Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi verildi.

Çorum Belediyesinin Çevre Şehircilik Bakanlığı ile karşılıklı takas işlemleri için Encümen ve Belediye Başkanına yetki alındı.

Yine Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüs’te açılışı yapılan Velipaşa Kahvecisi sosyal tesisi için Encümen ve Belediye Başkanına yetki verildi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sosyal tesislerin büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek, teşekkür etti.

CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz ise yetki alınmadan tesisin açıldığını belirterek, “Usulen önce meclisten yetki alınıp sonra uygulama yaparsak daha doğru olur” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İller Bankası’ndan 190 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

Toplantıda belediyede sözleşmeli olarak çalışan personellerin 2023 yılında alacağı ücretler belirlendi.

ÇORUM MUTFAĞI VELİ PAŞA HANI'NDA

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Veli Paşa Hanı’nda açacakları restoranın birkaç hafta içerisinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Aşgın, “Veli Paşa Hanı’nın içerisinde Veli Paşa Kahvecisi’ni açtık ancak hanın içerisinde Çorum mutfağını yansıtan bir restoran için çalışmaları tamamladık. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde oranın da açılışını yapacağız. Tarihi bir mekan içerisinde şehrimizin gastronomisini yansıtacağız” diye konuştu.

PARKLARA ŞEHİT İSİMLERİ

Meclis toplantısında 4 farklı mahallede yapılan parklara şehitlerin isimleri verildi. Ulukavak Mahallesi Güldane Hatun Cami yanında bulunan parka Şehit Sedat Düzgün’ün, Gülabibey Mahallesi Bağcılar 3. Cadde’de bulunan parka Şehit Polis Erdal Öztaş’ın, Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde Çorum Özel Hastanesi yanında bulunan parka Şehit Akif Kapaklı’nın, Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan 18. Sokak’ta bulunan parka Şehit İsmail Yavuz’un ismi verildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantıda 2023 yılında görev yapacak Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamada AK Parti’den 3, CHP’den 2 meclis üyesi seçildi. AK Parti’den Meclis Üyesi Kenan Özüyağlı, Muhammed Murat Kılıçlı, Cevdet Yalçın Kaya, CHP’den Nazik Bulut ve Mehmet Rüştü Çağlar seçildi.

KARGO FİRMALARINA OTOPARK ZORUNLULUĞU

Şehir merkezinde kargolar nedeniyle yaşanan olumsuzlukları engellemek amacıyla Ankara-Samsun yolu Akşemseddin Caddesi, Hıdırlık Kavşağı, Hıdırlık Caddesi, eski Emniyet Müdürlüğü Caddesi, Abide Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi, Özdoğanlar Kavşağı, Bahabey Caddesi, Valilik Kavşağı, Gazi Caddesi, Anıt Kavşağı, Hamit Kaplan Caddesi, Fatih Caddesi, İmam Hatip Kavşağı, Eşref Hoca Caddesi, Binevler Kavşağı, Ankara-Samsun çevreyolu ağı dışında kalan yerlerde kargo firmalarının en az 4 araç bulunacak otoparkları bulunması gerekecek. Aksi takdirde yapılan belediyeye başvurular olumsuz sonuçlanacak. Yine Kerebigazi 1. Caddede bulunan alan kargoculara tahsis edildi.

ÜNLÜ GURME ÖMÜR AKKOR FAHRİ HEMŞEHRİ İLAN EDİLDİ

Toplantıda Çorum’un gastronomisini ulusal basında tanıtan ünlü şef, araştırmacı-yazar Ömür Akkor’a fahri hemşehrilik unvanı verildi.

Toplantıda imar komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Toplantı, diğer gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 06.01.2023 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2023-01-06 15:34:50

Çoru Bekediye Meclisi?

Misafir Avatar
murat 2023-01-09 10:37:09 @çorumlu

Allah ne yapar??
Başkasını kınarken seni de yanlış yazdırmış bak....(Bekediye)

Beğenmedim! (0)