Genel Müdür Sungurlu’da

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz  Gökhan Yazgı, Sungurlu Saat Kulesi ve tarihi hamamda inceleme yaptı.

09 Mart 2022 Çarşamba 10:48
Genel Müdür Sungurlu’da

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz  Gökhan Yazgı, Çorum’un Sungurlu ilçesinde taşları dökülen 131 yıllık tarihi Saat Kulesi ile eski hamamda incelemelerde bulundu.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner ile birlikte her iki tarihi yapıtı inceleyen Genel Müdür Yazgı, çalışmaların en kısa sürede başlayacağı mesajını verdi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner yaptığı açıklamada, “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz  Gökhan Yazgı ile birlikte tarihi saat kulemizi ve ulu cami yanında bulunan hamamımızı inceleyip, taleplerimizi ilettik. Çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyleyen Sn Genel Müdürümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

SAAT KULESİ DÖKÜLMEYE BAŞLAMIŞTI

Kaymakam Edip Bey tarafından 1891 yılında Yozgatlı Şakir Usta’ya yaptırılan 19 metre yüksekliğindeki Sungurlu’nun simgelerinden  131 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Saat Kulesi tehlike oluşturmaya başlamıştı. 2020 yılı Ocak ayında meydana gelen depremde balkon parçaları düşen Saat Kulesi'nin diğer parçaları da geçtiğimiz günlerde düşmüştü.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz Gökhan Yazgı, Belediye ekipleri tarafından polis barikatlarıyla etrafı kapatılan tarihi saat kulede incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’den bilgi alan Yazgı, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi.

ESKİ HAMAM HARABE OLDU

Yazgı, daha sonra Sunguroğlu Mehmet Bey tarafından 1756 yılında yaptırılan ve harabe haline gelen Eski Hamam da, incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner de, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyleyen Genel Müdüre ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 09.03.2022 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165