Hattuşa’dan sonra ikinci büyük kent

Hititlerin Boğazkale Hattuşaş'tan sonra en büyük şehrinin Sivas’ta bulunduğu belirtildi.

05 Ekim 2019 Cumartesi 10:14

Hititlerin Boğazkale Hattuşaş'tan sonra en büyük şehri Sivas’ta bulunuyor.
Anadolu'da büyük bir medeniyet kuran Hititlerin, Çorum'daki Hattuşaş'tan sonra Sivas'ın Altınyayla ilçesi Başören köyü yakınlarında ikinci büyük şehri olan 'Sarissa'daki ilk kazı çalışmaları; 1992 yılında Almanya’nın Marburg Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Andreas Müler Karpa Başkanlığında başlatıldı. Arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkartılan Sarissa elde edilen bulgular ile tarihe ışık tutarken, toprak altında kalan gizemleri ile Anadolu’da keşfedilmeyi bekleyen kültür mirasları arasında yer alıyor. Dünya tarihinde Hititler ile Mısırlılar arasındaki ilk yazılı anlaşmanın yapıldığı yer olarak kabul edilen antik kent, Hititlerin Anadolu’daki en büyük kentlerinden de birisi.
Sivas Valisi Salih Ayhan, antik kenti ziyaret ederek, Almanya Marburg Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Anderas Müller Karpe’den bilgi aldı. Ayhan, Kayalıpınar Samuha ve Sarissa antik kentlerinin düzenlenerek turizme kazandırılmasının planlandığını belirtti. Vali Ayhan, Milattan Önce 1400’lü yıllarda kurulan Sarissa kentinin Hititlerin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyleyerek, "Samuha olarak bilenen Kayalıpınar’ı ve Sarissa’yı çok önemsiyoruz. Bu bölgeleri düzenlemelerini yapılarak turizme kazandırmayı planlıyoruz" dedi.
AMAÇ TURİSTLERİ BÖLGEYE ÇEKMEK
Kayalıpınar ve Sarissa bölgesini turizme kazandırmak için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Ayhan, “Burada bir yaşanmışlık var, bir şehir kültürü var. 4 bin yıl önceki Anadolu tarihini gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Amacımız yabancı turistlerin ilgisini bölgeye çekmek. Bunun için de bir an önce çalışmalara başlayacağız” dedi.


İHA

 

Son Güncelleme: 05.10.2019 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haluk 2019-10-05 21:25:16

En büyük kent bizde havaalanı yokluğundan ulaşım zorluğundan turist gelmiyor

banner165