Hazırlıklar başladı, tarih yeniden ayağa kalkıyor

Çorum Belediyesi, Güpür Hamamı'nı restore ederek yeniden kente kazandırmak için çalışmalara başladı.

07 Mart 2024 Perşembe 19:53
Hazırlıklar başladı, tarih yeniden ayağa kalkıyor

Çorum Belediyesi, Güpür Hamamı'nı restore ederek yeniden kente kazandırmak için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, restorasyon projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarıyla bir araya geldi.

Çorum Belediyesi, Tarihi Şehir Meydanı’nın kayıp mirası olan Güpür Hamamı’nı restore ederek şehir yaşamına kazandırmak için çalışmalara hız verdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürü Özgür Seyhan Akça ve beraberindeki uzmanlarla değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ulu Cami külliyesinin en önemli parçalarından biri olan Güpür hamamının yaklaşık 40 yıldır kaderine terk edilmiş bir halde olduğunu belirten Başkan Aşgın “Tarihi Şehir Meydanımızı planlarken sadece peyzaj alanları oluşturulması değil aynı zamanda tarihi yapıların da ayağa kaldırılmasını benimsedik. Güpür Hamamını maliklerinden satın alarak Belediyemize kazandırdık. Bundan sonraki süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığımızla restorasyon sürecini tamamlayacağız. Burayı Tarihi Şehir Meydanının ruhuna uygun bir mekan olarak düzenleyeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 08.03.2024 00:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Has Çorumlu 2024-03-07 23:53:35

Okuyucu adlı yorumcu arkadaş,yani diyorsun ki belediye tarihimize sahip çıkarak yanlış yapıyor,gupur hamamını yıksın meydana katsın, nasılsa bu çağda hamama giden yok.Senin mantığınla o zaman herkezin bu çağda saati var kimse saat kulesine bakmaz onu da yıkalım meydana katalım.Arkadas yapılana destek olmak lazim

Avatar
Sen sadece oku be kardeşim 2024-03-08 14:35:40

Sevgili okuyucu sen sadece haberi oku geç olur mu? Koca bir tarihi ayağa kaldıranlara teşekkür etmek yerine yıkılmasını beklemek akıl tutulmasından başka birşey değildir. Tarihe sadece TAŞ olarak baktığınız sürece yorumlarınız da bundan öteye gidemez. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Avatar
Kule... 2024-03-08 12:44:56

Restorasyon sonucu, "hamamın müze" yapılması ve içerisi de çay bahçesi olması uygun olabilir.

Misafir Avatar
Ekol, 2024-03-08 22:07:06 @Kule...

Hamama giden yok zaten, açılsa zarar eder atıl kalır, kapanır. Onun için adıda "Güpür hamamı çay evi veya Güpür hamamı müzesi" olabilir mi diye benim de aklıma geliverdi.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ata yadigâri 2024-03-08 08:31:02

Ata yadigâri olan ve herkes de hatırası bulunan bu hamamı satan alarak restorasyonunu yapan emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

Avatar
Ülkeci 2024-03-08 17:03:11

Araştırılırsa eğer, bu tarihi yapının geçmiş yıllarda Ulu Camiye çok büyük bir gelir kaynağı olduğu bilinir. Çok derin bir tarihi olan bu yapının aslına uygun olarak yenilenmesi restore edilmesi önemlidir. Boş konuşanlar biraz tarihi araştırıp boşluklarını doldurabilirler. Allah sebep olanlara yapanlara emeği geçenlere kolaylık versin.

Avatar
İSKİLİP 19 2024-03-07 20:12:48

İskilip kalesi ve kale altı mağaralar ile Mutaflar mah tarihi evler restorasyonu bekliyor bu dönem belediye hiç ilgilenmedi Gazakistan bazıları için önemli olabilir ama nerden seçilmiş ise adam oraya hizmet etmeli, TC de alınan taşınmazlar görülüyor peki gazakistanda sahiplenen taşınmazlar görülüyor mu görevi teslim ederken mal beyanında bulunuluyormudur başkanlar

Avatar
Okuyucu 2024-03-07 21:16:57

Allah aşkına kaçıncı asırdayız kamama kim gidiyor. Bakın paşa hamamına. İşletmeci müşteri bulamıyor. Yerini meydana katacağımıza ha bire turizim adı altında oyoncaklarla oynuyoruz. Bunlar tarihi adetimiz değil olsa olsa tarihi ayıbımız olur. Birilerini zengin etmek için bir dünya para harcıyoruz.

Avatar
ordu 2024-03-08 14:45:23

tebrik ediyorum aşkın başkan gerçekten sosyal belediyecilikte örnek bir başkan