‘Herkes Yapamaz-3’ bomba gibi geliyor

‘Senin yaptığını Çorumlu yapmaz’ sözünü tersine çevirerek kentin ve insanlarının imajını değiştiren ‘Herkes Yapamaz’ kısa filminin üçüncüsü geliyor.

05 Ekim 2023 Perşembe 21:44
‘Herkes Yapamaz-3’ bomba gibi geliyor

MUSTAFA DEMİRER

‘Senin yaptığını Çorumlu yapmaz’ sözünü tersine çevirerek kentin ve insanlarının imajını değiştiren ‘Herkes Yapamaz’ kısa film projesinin üçüncüsü Cumhuriyetin 100. Yılı’nda vizyona giriyor.

ÜNLÜ YÖNETMEN VE OYUNCULAR VAR

4 milyon lira bütçeli ‘Herkes Yapamaz-3’ adlı kısa filmin yönetmenliğini Umut Sarıboğa yaparken, filmde Gazi Mustafa Kemal Atatürk rolünü ünlü oyuncu Sinan Tuzcu, TBMM Başkan Vekili ve Çorum Mebusu Abdullah İsmet Eker rolünü ise Bülent Alkış üstleniyor..

KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ DUYURDU

Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nin organizasyonunda kentin önemli resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle 4 milyon lira bütçeli, 150 kişilik teknik ekip, ünlü yönetmen ve oyuncuların görev aldığı Herkes Yapamaz-3 kısa film projesinde sona yaklaşıldı.

Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Arslan, Dernek yöneticileri Salih Karslıoğlu, Betül Özseçer ve Atakan Akman, bu akşam düzenledikleri basın toplantısı ile yeni projeyi kamuoyuna tanıttı.

HERKES YAPAMAZ-3 GELİYOR

Dernek Başkanı Ömer Arslan, iki ayrı ‘Herkes Yapamaz’ filminden sonra üçüncü tanıtım çalışmasını uzun süren çaba ve gayretlerle somutlaştırdıklarını söyledi. Kentin tarihi kahramanlarını gençlerle buluşturma kararlılığında olduklarını belirten Arslan, ayrıca hazırlanan projelerle şehrin imajını zedeleyen o (‘Senin yaptığını Çorumlu yapmaz’ ) cümleyi tersinden okutup ‘Herkes Yapamaz’ dediklerini aktardı.

CUMHURİYET’İN İLANINI OKUYAN ÇORUMLU

Çorum’un Osmanlı’nın son döneminde Kafkasya’dan göç eden çerkezlere hiçbir karşılık beklemeden evlerini açtığını, yine aynı dönemde Ali Suavi’nin padişaha karşı darbe girişimini 7-8 Hasan Paşa’nın  bastırmasını anlatan ‘Herkes Yapamaz’ kısa filmlerini Türkiye gündemine sunduklarını hatırlatan Arslan, şimdi ise Cumhuriyet’in ilanını genel kurulda okuyan Çorum Mebusu ve TBMM Başkan Vekili Abdullah İsmet Eker gibi önemli bir şahsiyeti konu alan kısa film hazırlandığını ifade etti.

FİLMİN ÇEKİMLERİ 1. MECLİS’TE

Ankara’da 1. Meclis’te 8 Ekim 2023 Pazar günü 3 tır dolusu teknik teçhizat, 150 kişilik teknik kadro ve filmde rol alacak ünlü oyuncuların katılımıyla 'Herkes Yapamaz-3' kısa filminin çekimlerinin yapılacağını  açıklayan Arslan, söz konusu filmin vizyona girmeden önce sosyal medya, yaygın basın, köşe yazarları, açık hava reklam mecralarında reklama dönüştürmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Çorum’da sade vatandaştan siyasetçisine ve bürokratlarına kadar herkesin bu projeyi sahiplenmesini ve destek olmasını arzu ettiklerini vurgulayan Arslan, “Projenin A Takımı Valilik, Belediye, TSO ve Halkbank. Bu işi hep birlikte Çorum yapacak ve sahiplenecektir.”dedi.

İKİ HEMŞEHRİMİZE ÇORUMLU ADINA MÜTEŞEKKİRİZ

Arslan, projeye 2 milyon lira bütçe desteği sağlayan Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan ile 1. Meclis’te çekimlerin yapılması için gerekli izinleri sağlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı hemşehrimis Gökhan Yazgı’ya Çorumlular adına müteşekkir olduklarını kaydetti.

FİLMİN SENARYOSUNDA ATATÜRK VE ÇORUMLU VURGUSU

Filmin senaryosu hakkında özet bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Salih Karslığoğlu ise ‘Herkes Yapamaz-3’ün Çorum ve Çorumlular için çok önemli bir tarihi olayı gündeme taşıyacağını söyledi. Karslıoğlu, “TBMM Başkan Vekili Abdullah İsmet Eker’e Atatürk tarafından Cumhuriyet’in ilan edildiğini kürsüden okuması görevi veriliyor. Başkan Vekili Çorumlu Abdullah İsmet Eker de, ‘Efendiler! Devletin yönetim şekli Cumhuriyet’tir’ diyor. Kısa filmde Atatürk’ün Meclis Başkan Vekili Abdullah İsmet Eker’in şahsında milli mücadelede Çorumlular’ın güçlü desteğine övgü ve selamı vurgulanıyor.

150 OYUNCU VE FİGÜRAN ROL ALIYOR

Filmde Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz vurgusu yapılıyor. Bir dakikalık bir kısa film ama kısa filmlerde istenen duyguyu anlatmak çok zordur. 60 dakikalık bir film çekmekten daha güç bir iştir. Filmde 150 oyuncu ve figüran rol alıyor. Bu filmin Çorum ayağında tüm idareciler seferber oldu.” dedi.

26 EKİM SAAT 19.19’DA

Dernek yöneticisi Atakan Akman da, kısa filmin Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle 26 Ekim 2023 tarihinde vizyona girmesinin hedeflendiğini, aynı gün saat 19.19’da aynı anda tüm mecralarda paylaşılmasının sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Akman, filmin tanıtımı için yaygın medya, köşe yazarları, ünlü isimler ve tüm reklam mecralarında paylaşılması için yapacakları çalışmalara yerel basının da desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 21.10.2023 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Enteresan 2023-10-06 00:35:47

Ulusal bi iş.. şaşırdım , emeği geçenleri tebrik ediyorum , Nasıl bir film çıkacak cidden merak ettim

Avatar
ÇORUMLU 2023-10-06 13:24:50

Sponsoru HALKBANK olan bir kısa filmin o kadar para verilir mi gibi saçma yorumlarıda görüyoruz.

Avatar
gölge 2023-10-06 13:26:04

Çorum'un adına marka katacak her türlü projeyi merakla bekliyorum. Elinize sağlık şimdiden.

Avatar
İsmet EKER 2023-10-06 13:29:12

Hayırlı olsun.

Avatar
Hakikat 2023-10-06 13:35:49

İşte bu yüzden bu şehirden bir şey olmuyor. Yazılanlara bakınca anlıyor insan. İçinde yaşadığı şehre bir dirhem katkı sağlamaz, yapılana kulp takar, ben de ucundan tutayım demezler, sonra Yozgat öyle, havalimanı böyle diye klavye hokkabazlığı yaparlar bu sahte memleket severler. Sonrada bu şehirden bir şey olmaz der, her yapılana çamur atarlar. Bakmayın siz bu ruhsuzlara. Bu şehir için bir taşı yerinden kaldıran herkesin yolu açık olsun. Destek olacağına köstek olanlar hep olacak, her şey Çorum için.

Avatar
Mert 2023-10-06 13:45:49

Yapanların ellerine sağlık. Genel değil bir kısı. Çorumlu mantığı ; hiç bir şey yapmam ama yapılan her şeyi eleştirmekte üzerime yoktur. Siz böyle devam vesselam, zira faydasızdan başka da bişey beklemek de lüks olur. Faydasızlar sizi…

Avatar
Çorumsuz :( 2023-10-05 22:21:38

4 milyon bütçeyle gerçekten 1 dakikalık bir film mi çekecekler? İlla oyuncu olmak zorunda mı? Tiyatrocu ve sinemacı bir sürü gencimiz var. Sözüm yanlış anlaşılmasın oyunculara sözüm yok ama 4.000.000 TL bu şekilde yazılıyor. Rektörü oynatın :D Ama şey desin en son, "benim yaptığımı düşman yapmaz" hahaha

Avatar
Ahmet 2023-10-05 23:00:25

Kafalarınız yine çok karışık. Cumhuriyet düşmanı, İngiliz sevdalısı birinin adını sağa sola verip sonra da cumhuriyetin ilanını okuyan adamla övünmek garip. Bir fesli ve aynı efendiye hizmet eden takipçileri zihinlerinizi fena kirletti.