İlk ders Müdür’den

Çorum Müzesi Samsunlu öğrencileri ağırlarken, ilk dersi Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyye Şengül verdi.

18 Ekim 2019 Cuma 16:30
İlk ders Müdür’den

Türkiye’nin örnek müzeleri arasında yer alan Çorum Müzesi Samsunlu öğrencileri ağırlıyor.

Çorum Müzesi eğitim atölyesinin bu haftaki konukları Samsun 19 Mayıs Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri oldu. Öğretmenleri Öznur Biberoğlu ve Ayşe Küçük ile Çorum’a  gelen 18 kız öğrenci eğitime katılıyor.

İlk dersi İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül’den alan öğrenciler, Müze Uzmanları Sanat Tarihçi Firdevs Yıldırım, Arkeolog Tuğba Ergül ve Arkeolog Özge Eren’den Çorum bölgesi kültürel değerlerini öğrendikten sonra, atölye eğitimleri ve kazı çalışmaları yapacaklar. Çorum Müzesi Eğitim Atölyesi Yatakhanesi’nde kalarak müzede bir gece geçirecek olan öğrenciler hafta sonu Alacahöyük ve Boğazkale’yi gezecekler.

Bilindiği üzere müze eğitimi konusunda ülkemizin önde gelen müzesi olan Çorum Müzesi her yıl çeşitli projelerle gerek il içinden gerek il dışından pek çok öğrenciyi yatılı olarak ağırlayarak eğitim veriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2019-10-20 10:52:19

çorumdaki müzeye gidemeyen belki bir sürü öğrencimiz var dır çorumda .tüm ilkokul öğrencileri öğretmenleri eşliğinde aynı bu şekilde gezdirilerek anlatılsa çocuklar içinde iyi olurdu.