İlk kazma vuruldu

Çorum'da Bedesten ve yeraltı otoparkı projesinin inşaat çalışmaları başladı.

30 Nisan 2021 Cuma 15:46
İlk kazma vuruldu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Bedesten ve yeraltı otoparkı projesinin inşaat çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Bedesten projesinde ilk kazma vuruldu. Çorum’un silüetine önemli katkılar sağlayacağı belirtilen bedesten ve yer altı otoparkı projesinin inşaat çalışmaları İnayetullah Camii yanında 4 bin 300 m2 alan üzerinde başladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Turhan Candan ve Zübeyir Tuncel ile birlikte Bedesten inşaatında incelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarihi Bedesten projesinin seçim vaatlerinden birisi olduğunu hatırlatan Aşgın, “Biz şehrimizi ilmek ilmek tarihle ve kültürle dokumak istiyoruz. Yaptığımız birçok faaliyet bunun bir göstergesidir. Bu anlamda bırakacağımız en önemli eserlerden biri de burada inşa ettiğimiz Bedesten olacak” dedi.

Tarihçilerden aldıkları bilgilere göre, 1500’lü yıllarda Çorum’da tarihi bir Bedesten olduğunu söyleyen Başkan Aşgın, o yapının yıkılarak günümüze ulaşmamış olması nedeniyle, tarihi Bedesten’i tekrar diriltme düşüncesiyle seçim dönemi projeleri arasında bedesten projesine de yer verdiklerini açıkladı.

Proje hakkında bilgiler de veren Başka Aşgın, “Bedesten 25 farklı birimden oluşacak. İçerisinde yöresel yemek lokantaları, el işi ürünler, hediyelik eşyalar gibi şehrin kültürüne katkı sağlayacak yerler olacak. Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nin hemen yanındaki bu alanın alt katı ise 2 katlı ve 221 araç kapasiteli yer altı otoparkı olacak” dedi.
Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonucunda müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını ve çalışmaların vakit kaybedilmeden başlandığını belirten Aşgın, “Vermiş olduğumuz süre 480 gün. 2022 yılı Ağustos ayında süre sona eriyor. İnşallah süresi içerisinde tamamlanacaktır. Bedesten şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Zeki 2021-04-30 17:31:00

Otopark varsa süper

Avatar
Takdir edin 2021-04-30 20:43:46

Birazda takdir etmeyi öğrenin yahu. Her şeye bir itiraz, bir istemezük edası. Bu Bedesten halka yapılan güzel bir hizmet olmuş. Otoparkı da tatlı üzeri kaymak olmuş. Helal olsun, takdir ediyorum. Ben Çorum dışındayım, memleketimi sizin sitenizden takip ediyorum. Güzel haberleriniz ve belediyemizin hizmetler için başarılar diliyorum.

Avatar
Komedi 2021-05-01 17:28:04

Bedesten kapalı çarşı demek ağalar. Eskinin teknik yetersizliği nedeniyle de belli bir genişliği kapatamadıklarından ortası boş tutuluyor. Şehrin merkezine bir adet toplu dükkan niyetine yapılırdı. Şimdinin avmsinden farkı yok yani! Avm nin müslümancası bedesten olmuyor arkadaş komik misiniz yahu siz? Bir de bir şeyi de beğenin”ciler var... ya hu ne gerek iyi de ne gerek? Büyük hayal kırıklığı oldu bu dönem... çok büyük...

Avatar
Bos beles 2021-04-30 17:50:15

InssAllah tamamlar. Millet uzaya gidiyo, asi uretiyor. Cagimiz teknoloji cagi. Bizim lahitci basgan 1500 yil oncesinin hayali ile yasiyo. Tarihi mekanlar adi ustunde eskiden kalan eser olmali. 2021 yilinda temeli atilan birsey tarih olamaz. Elinizdekilere sahip cikin. Oldu olacak at ve deve de baglayin oraya tam bedesten olsun. Yoldan gelen kervanlar mola verir. Ugrastiklari ise bak yav. Bos beles yatirimlar

Avatar
Memleket 2021-04-30 17:20:37

Divane'deki belediye çevresi gençlik merkezi hepsi tamam bitti otoparkımız eksikti bunu da artık sizin döneminizde bitmez herhalde sizden sonraki başkana nasip o da kendi projesi olmadığı için oda bitmeyecek büyük ihtimal yazık bu kadar giden paraya bu kadar kişiden aldığınız vergilere

Avatar
Israf 2021-05-01 03:51:24

Buranin dibi zaten çarşı. Bedesten olunca ne olacak sanki. Çarşıda millet dükkan kirası veremediği için dükkan kapatıyor belediye çarşı içine bedesten yapmaya kalkıyor. Otopark deyince şuraya yazıyorum her yağmurda su basacaktir eminim. Çünkü ordaki cafenin altı güya belediye nin sanat galerisi ama su basa basa ıçerisi rutubetten başka şey yok. Çok büyük israf bence

Avatar
Abi 2021-05-01 11:14:19

Yatırım güzel şey, bitince tabi. Fakat Çorum’u açın kardeşim her şeyi aynı yerlere yapıp trafiği kilitlemenin kimseye faydası yok.