İskilip keşkeği patent alıyor

Çorum’un İskilip İlçe Belediyesi meşhur İskilip Keşkeğine patent için başvuruda bulunuyor.

08 Şubat 2021 Pazartesi 15:45
İskilip keşkeği patent alıyor

Çorum’un İskilip İlçe Belediyesi meşhur İskilip Keşkeğine patent için başvuruda bulunuyor.
İskilip Belediye Başkan Ali Sülük’ün talimatları ile Ramazan ayının vazgeçilmezi olan, İskilip Keşkeği için Türk Patent Kurumu’na başvuruda bulunuldu.

Belediye Proje Birimi tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi; “ Belediye Başkanımızın talimatıyla İskilip Ramazan Keşkeği için başlatmış olduğumuz patent alma işlem çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Türk Patent Kurumuna patent başvurumuzu tamamlayacağız.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük de yaptığı açıklamada. “İlçemizin zengin mutfak kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan, İskilip Ramazan Keşkeğimiz için patent başvurusunda bulunuyoruz. Daha önce patentini almış olduğumuz İskilip Dolmamız ve Turşumuz için, patent başvurularımıza bugün bir yenisini daha ekleyerek İskilip Ramazan Keşkeğimiz için başvuruda bulunuyoruz. Patent başvuru işlemini tamamladıktan sonra, patentimizi alarak ilçemizin yemek kültürünü dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. İlçede var olan lezzetler ve ürünler ile ilgili çalışmalar devam edecek. İlçemize özgü lezzetler ve ürünler için gerekli patent çalışmalarını yapıp ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 08.02.2021 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2021-02-09 08:20:29

Bir çocuğa sormuşlar dünyanın yedi harikasından bir tanesini söyleyebilirmisin.Çocukta İSKİLİP KEŞKEĞİ demiş.

Avatar
Olması Gereken 2021-02-08 16:04:29

Biz İskilip'i böyle güzellikleri ile görmek isteriz. Diğer boş tartışmalara gerek yok.

Avatar
Adem Demirkan 2021-02-08 21:48:49

Çok güzel bir çalışma. Darısı diğer belediyelere.