İskilip'te gelenek devam etti

Çorum'un İskilip ilçesinde düzenlenen "Akşemseddin Paneli" büyük ilgi gördü.

01 Haziran 2024 Cumartesi 21:21
İskilip'te gelenek devam etti

Çorum'un İskilip ilçesinde düzenlenen "Akşemseddin Paneli" büyük ilgi gördü.

Kaymakamlığın öncülüğünde Belediye ve İskilip Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (İSİAD) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, İskilip Ulu Cami'de geleneksel mevlit programıyla başladı. Ardından mehteran eşliğinde Redif kışlasına yürüyüş yapıldı. Daha sonra panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, açılış konuşmalarıyla devam etti. Panelde, Akşemseddin’in hayatını ve etkilerini ele alan konuşmacılar izleyicilere tarafından ilgiyle dinlendi. Programın sonunda katılım belgeleri takdim edilerek organizasyon kapanışını yapıldı.
Panelde konuşmacılar arasında Doç. Dr. Fahri Atasoy, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tatcı, Araştırmacı Yazar Abdülkerim Erdoğan, Öğr. Grv. Dr. Cemal Ekin, Ark. Arş. Yaz. Ali Kılcı ve Eğt. Yaz. Nureddin Tanay gibi değerli isimler yer aldı. Bu önemli etkinlik, ilim ve manevi değerlerin bir araya geldiği bir platform sağladığı için katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen panele Çorum Vali Yardımcısı Muhammed Gürbüz, Kaymakam Ramazan Polat, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hazır, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri, daire amirleri ve ilçe sakinleri katıldı.

Son Güncelleme: 01.06.2024 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Iskilipliden 2024-06-01 22:39:03

Ne yazıkķi İskilipli Akşemsettin Hazretlerini de Atıf Hoca'yı da bilmez. Hele Ebussuud Efendi'yi hiç tanımaz. İsterseniz gidin parkta bir sokak röportajı yapın. Bir grubun bu zatları hatırlatmak için yspmış olduğu buna benzer değerli ve önemli faaliyetler de olmasa bu değerlerimiz unutulup gidecek. İsimlerinin bir yerlere verilmesinin de pek bir önemi yok,kim oldukları bilinmedikten sonra. Emeği geçenlere çok teşekkürler...

Avatar
Öz Iskilipli 2024-06-02 12:03:31

Akşemseddin Hazretlerini bir tanısanız daha farklı olurdu,Göynük 40. Yaptı İskilip ancak 4.yapabildi ve inanç turizminin başşehri olma yolunda,bir kaç kişinin emeği ile yapılan programlarda vekiller,Vali ve devlet ricalinin katılmamış olması tuhaf,bir açılışa koşa koşa giden beyler fotoğraf çekinmede yarışıyorlar..