İskilip’te tarihi panel

İstanbul’un Fethinin 568. seneyi devriyesinde İskilip'te ‘Akşemseddin Paneli’ düzenlenecek.

29 Ocak 2021 Cuma 00:23
İskilip’te tarihi panel

İstanbul’un Fethinin 568. seneyi devriyesinde İskilip Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 29 Mayıs 2021 tarihinde konunun uzmanı akademisyenlerin katılımı ile ‘Akşemseddin Paneli’ düzenlenecek.

Panel programı kapsamında;  Fatih Sultan Mehmet’in hocası ve İstanbul’un fethinin manevi mimarı Akşemseddin Hazretlerine yaşadığı Evlik Köyü’nde mevlidi şerif okutulacak. Konuya ilişkin bilgi veren Bolu ÇOR-DER onursal Başkanı hemşehrimiz Fikret Kısar, şöyle dedi; Akşemseddin’in yaptırdığı tek ayakta kalan 600 yıllık çivisiz çatma camii, çilehane, 6.oğlu Nurulhüda ve vekili Muslihiddin Attarî’nin mezarı İskilip’te bulunuyor ve Akşemseddin’in İstanbul’un fethine Evlik’te hazırlandığı biliniyor.”dedi.

Kısar, 4 yıldır Bolu’da düzenlenen panelin, İskilip’in tanıtımı ve inanç turizmine katkısı için bu yıl Akşemseddin’in yaşadığı topraklar olan İskilip’te yapılacağını belirterek, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nin destekleriyle düzenlenen panele AKİMER (Akşemseddin İlimleri Merkezi) Başkanı Doç. Dr. Şaban Karasakal, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Akşemseddin üzerine tek doktorası olan akademisyen Doç. Dr. Muhammet Ali Yıldız ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Uzmanı hemşerimiz Ali Kılcı’nın katılacağını ifade etti.

Kısar, uzman Ali Kılcı’nın Akşemseddin’in İskilip’te yaşadığı mekanları belgeler ile anlatacağını kaydetti.

Tarihi panel 29 Mayıs 2021’de İskilip Belediyesi Otağ Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.