Radyo Hitit yayında

Hitit Üniversitesi'nin artık bir radyosu var.

12 Mart 2014 Çarşamba 15:52
Radyo Hitit yayında

Hitit Üniversitesi bünyesinde Radyo Hitit kuruldu.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, dünya üniversiteleri arasında yer almak için çalışmalarını hızlı adımlarla sürdüren üniversitenin, bünyesinde yine bir ilki gerçekleştirerek Radyo Hitit’i yayına aldığı belirtildi.

Başlangıçta İnternet üzerinden yayın yapacak olan Radyo Hitit’in, bölgesel ve ulusal çapta bilimin, kültürün ve sanatın sesi olacağı belirtilerek, şöyle denildi.

“İnsanlık tarihinin ilk sesli kitle iletişim aracı olan radyo, günümüzdeki ileri teknolojik gelişmelere inat, her geçen gün önemini ve işlevini sürekli arttırarak sürdürmektedir. İçinde bulunduğumuz enformasyon çağı daha güçlü bir bilgi ve iletişim ağını zorunlu kılarken, küresel kültürel akışın etkin aktörlerinden üniversitelere burada önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda, gücünü ve birikimini Hitit Üniversitesi’nden alacak olan Radyo Hitit, bölgesel, ulusal ve siber teknoloji sayesinde küresel çapta marka şehir Çorum’u ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden bir yayın aracı olmayı amaçlamaktadır.

Öğrenci merkezli bir yayın politikası izleyecek olan Radyo Hitit, aynı zamanda, bilgi ve toplum arasındaki iletişimi güçlendirerek, Hitit Üniversitesi’nin her geçen gün artarak devam eden bilgi birikimi ve kültür üretimini, doğru ve güvenilir bir biçimde toplumla paylaşma imkânı sunacaktır. Alanında uzman akademisyenlerin, farkındalık oluşturarak, toplum yararına yapacağı programlarla, yalnızca kaliteli müziğin değil, evrensel bilimin de doğru adresi olacaktır.

“Bilimin, kültürün ve sanatın sesi” sloganıyla yayın hayatına başlayan Radyo Hitit’in başta üniversitemize, öğrencilerimize ve Çorum halkına hayırlı olmasını diliyoruz.”



Son Güncelleme: 12.03.2014 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ERDEM 2014-03-12 16:45:57

bari̇ frekensini yazin

Avatar
Hitit Radyo 2022-03-30 22:51:01

2014 yılında faaliyete geçen HİTİT Radyonun frekansı 100.5