Restorasyonda sona doğru

Çorum Belediyesi’nin Veli Paşa Hanı restorasyonunda sona gelindi.

11 Ağustos 2021 Çarşamba 19:17
Restorasyonda sona doğru

Çorum Belediyesi’nin kentin tarih ve kültürünü tekrardan canlandırma çalışmalarının en önemli ayağı olan Veli Paşa Hanı restorasyonunda sona gelindi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk ve Hasan Tuluk’la birlikte handa incelemede bulundu.
Aşgın, Çorum adına önemli eserler ortaya koyan Hasan Tuluk, Çorum’un tarihi ve kültürü konusunda çok önemli araştırmalara ve makalelere imza atan Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk’la birlikte Veli Paşa Hanında incelemelerde bulundu. Hanın yapılış amacı ve bugünkü şartlarda hangi işlevleri üstleneceği noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Hanın yapılış amacına uygun olarak bugünün şartlarında kullanılmasının mümkün olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Aşgın, “Şehrimizin en önemli kültürel varlıklarından biri olan Veli Paşa Hanı yapıldığı tarihte adından da anlaşılacağı gibi han yani otel olarak kullanılmış. Bugünkü şartlarda hanın odalarının büyüklüğü bir otel olarak kullanılmasını imkansız kılıyor. Hanı şehrimizin kültür hayatına yön verecek şekilde işlevselleştirmek istiyoruz" dedi.

'Çorum'da Sıradışı Bir Han Yapısı Üzerine Gözlemler: Velipaşa Hanı-Anadolu Oteli' adlı makaleyi kaleme alan Hasan Tuluk'un oğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk, Veli Paşa Hanın incelenmesinden sonra yaptığı açıklamada, Veli hanın misyonunun değişmesinin şehrin turizmi açısından daha uygun olacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 11.08.2021 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
merhaba 2021-08-12 09:30:56

Bu kaçıncı sona geldi ifadesi.Deniyor deniyor bir türlü sonu gelmiyor.Bura kaç yıl önce bitecekti.Kaç yıl geçti daha bitecek.En son açıklamaya gore zannederim 29 mayısta açılışı yapilacakti.Burak buradan zamanda bitirilmesi ise araştırın dönüşümü na kadar zamanda bitecek.Üstelik araştırma burası gibi boş yer değil insanların ekmeklerini kazandıkları iş yerleri oradaki gecikme insanların geçimini sıkıntıya sokar.Diğer bir husus bu han bittiğinde nasıl değerlendirilecek.Belediyenin bu konuda çalışması varsa bilgilendirin.Kamuoyunda tartisilsin.Çorum için en uygununa karar verilsin.Bunuda iş bitmeden kullanımının nasıl olacağının belirlenmesi gerekir.Henüz geç kalınmış değil.

Avatar
Uhud camisi 2021-08-13 04:48:33

Uhud camisi yani park ve kamelya istiyoruz ,

Avatar
UHUD CAMİSİ YANI ÇOCUK PARKI 2021-08-13 08:34:21

İMARDA PARK İŞARETLENMİŞ

banner165