Saat Hane 100 yıllık tarihi siluetine hazırlanıyor

Çorum’da tarihi dokunun yeniden ayağa kaldırılması için önemli bir adım daha atıldı.

04 Mayıs 2021 Salı 15:29

Çorum’da tarihi dokunun yeniden ayağa kaldırılması için önemli bir adım daha atıldı.

Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 'Kültür Yolu' projesi kapsamında tarihi Saat Kulesi (Saathane) etrafında cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başlandı. Sağlıklaştırma tamamlandığında tarihi Saathane etrafı 100 yıl önceki görünümüne kavuşacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Şehrin tarihi ve kültürünü ilmek ilmek dokuduklarını dile getiren Başkan Halil İbrahim Aşgın, “Şu anda yürütülen çalışmada bu dokumanın bir ürünü. Şehrimizde tarihi kültürü yeniden ihya ediyoruz” dedi.

Bu anlamda çok somut adımlar attıklarını dile getiren Aşgın, “Geçtiğimiz günlerde Dikiciler Arastası’ndaki restorasyon çalışmaları başlamıştı. Kısa süre içerisinde orası tamamlanmış olacak. Aynı proje kapsamında Saat kulesine cephe olan tarihi dokunun da ayağa kaldırılması, cephe sağlıklaştırılmasıydı. Cephe sağlıklaştırma çalışmaları geçtiğimiz hafta başladı. Şu anda bölgedeki tüm çatıların ve dış cephelerin tarihi görünüme kavuşması, tadilatlarının ve onarımlarının yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Saat Kulesi’nin tarihi silüetine yeniden kavuşmaya başladığını vurgulayan Başkan Aşgın, “Proje sadece tarihi yapıların ayağa kaldırılması, tarihi görünüme kavuşturulması ile ilgili sınırlı değil. Bölgedeki tabelaları da tek sistem yapacağız. Şehrimize gelen misafirler 100 yıl önce Saat Kulesi’nin etrafı nasılsa onu görmüş olacak. Bu şehrin tarihi ve kültür hayatına yaptığımız önemli bir katkı. Proje 2 milyon liraya mal olacak. Bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Yeni yılda Saat kulemiz yeni görünümüne kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.

İHA

Son Güncelleme: 05.05.2021 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇORUMLU 2021-05-04 15:36:48

PANDEMİ BAZI GİRİŞİMLER için frsat şehir düzenlemesi, şehir asfalt çizgileri, alt ve üst geçit vs insan kalabalığı bir nebze üştü ŞEHİR düzenlemesi açısından bu günler fırsat çizgiler çevre düzenlemesi yapılmalıdır.

Misafir Avatar
cafer 2021-05-05 08:08:45 @ÇORUMLU

ne yazmak istediğini de anlasaydık iyiydi..

Beğenmedim! (0)

banner165