Saat Kulesi nakledildi

Çorum Belediyesi tarihi Saat Kulesi maketini hastane bahçesine nakletti.

08 Ocak 2021 Cuma 10:59
Saat Kulesi nakledildi

Çorum'un önemli tarihi eserlerinden şehrin sembolü Saat Kulesi'nin şehir merkezinde bulunan minyatürü hastane bahçesine nakledildi.

Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Yaklaşık 15 yıl önce Güreş Eğitim Merkezi yanına dikilen Saat Kulesi maketinin bakım ve tadilatı yapılarak Hitit Üniversitesi Erol olçok EĞitim ve Araştırma Hastanesi'ne yerleştirildi. Saat Kulesi yeni yerine çok yakıştı." ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 08.01.2021 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Eroğlu 2021-01-08 11:29:03

Yahu insaf, bir tanecik saat kulemiz var zaten.. Bu ne saçma harcamadır..

Avatar
Şaşkın 2021-01-08 11:31:12

Yazık yahu vAllahi yazık.. her yere olan şeylerin kötü taklitlerini yapmak kifayetsizliktir yapmayın..

Avatar
Bir Çorumlu 2021-01-08 11:22:17

Bir metanın kıymeti nedretinden yani nâdir bulunuşundan gelir. Bu nedretin bir anlam derinliği, bir hikayesi olduğunda meta çok daha kıymetlenir. Bu hikayeli nadirliklerin en önemli örneklerindendir tarihi eserler. Turan Atlamaz zamanında düşülen hatanın ürünü olarak Saat Kulesinin çok kötü minyatürünün stadyumun yanına bırakılması gafletine tekrar düşülmesi, hem de ekonomik olarak zor bir dönemde anlaşılır değil. Umarım turuncu renkli plastik palmiyeleri unutmuşsunuzdur sayın Belediye ekabiri... Kültür vizyonunuzu en yakın zamanda akla mantığa uygun hale getirebilmeniz dileğimle...

Avatar
Metin Bey 2021-01-08 11:30:20

Bir tane vardı kaç yıldır, iyice dökülüyordu, sevinmiştik yıkılacak atılacak diye ama belediyenin gözüne göründü demek ki... Şehir dışından gelenler, saat kulesi bu mu falan diyordu dalga geçer gibi.. iyi oldu şimdi kuleyle köşe yapmaca oynayacağız..

Avatar
Ahmet 2021-01-08 11:50:33

Şehrin göbeğinde kendisi varken bu nedir ya? Para yok diye arsa satıyorsunuz, sonra parayı israf ediyorsunuz. İnsaf...

Avatar
Kalıcı İşçi 2021-01-08 16:04:51

SYN GEÇİCİ İŞÇİ

Belediyelerin, şehirlerin süslenmesi ve (küçük-büyük farketmez) dokunuşlarla şehre estetik değerler kazandırma gibi bir görevi tabi ki vardır.

Fakat nasıl ki köy yerine yapılacak kerpiç ev dahi USTASINI-EHLİNİ isterse, estetik değer ve güzellik kaygısı taşıyan her ürün için işin ehli SANATÇılara danışılması gereklidir ve onlarla çalışılmalıdır.

Günümüzde şehir süsü olarak minyatür çalışmanın bir GÜZELLEŞTİRME çalışmasıyla ilgisi olmadığı gibi böyle baştan savma ürünlerle geçiştirilecek iş de değildir minyatür üretimi. Bu iş çok ciddi bir ölçeklendirme ve detay çalışması ister ama en önemlisi de AMAÇ ister, İŞLEV ister! Türkiye'de minyatür üretimi hususunda en hatta tek yetkin iş İst. Miniatürk'tür, bir araştırın lütfen nedenini nasılını o üretimlerin...

Son olarak bu konunun hastaneye hizmele NE ALAKASI VAR? Hastanedeki hastanın gözü yeşillik görmüyor, bu acayip ve gereksiz taklit hatası ile mi rehabilite olacak, GÖZÜ ŞENLENECEK?!

Avatar
Ebru Gülmen 2021-01-08 12:32:47

Mimarlık harikası olmuş tebrikler parayı harcayacak yer lazımmış olmus bitmiş.

Avatar
Rico 2021-01-08 12:30:27

Tek eksiğimiz buydu gerçekten.

banner165