Samet Usta'ya kültür sanatçısı ünvanı

Çorumlu bıçak  ustası Abdulsamet Poyraz’a Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca geleneksel el sanatları alanında kültür sanatçısı unvanı verildi.

14 Mart 2022 Pazartesi 11:52
Samet Usta'ya kültür sanatçısı ünvanı

Çorumlu bıçak  ustası Abdulsamet Poyraz’a Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca geleneksel el sanatları alanında kültür sanatçısı unvanı verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uzun süren inceleme sürecinin ardından, Samet Usta’nın ürettiği ürünlerin gerçek el sanatını yansıttığı ve Türk bıçak kültürünü temsil etmeye layık görüldüğüne karar verdi.  Bu kararla adı Türkiye sınırlarını aşan ASP Bıçakçılık Sahibi Abdulsamet Poyraz, Kültür Bakanlığı sanatçı listesinde tescillenmiş oldu.

Geleneksel El Sanatları bıçak imalatı alanında Kültür Sanatçısı ünvanı olan Samet Usta duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Derdimiz sadece para kazanmak değil. Nasibimiz ne kadarsa o kadar kazanacağız. Bununla birlikte bir meslekten daha çok kültürümüz olan bıçak imalatını yaşatıp gelecek kuşaklara en orijinal haliyle taşımak istiyorum. Bıçak yapmak, ham demire form vermekten ibaret değildir. Ecdadımızdan devraldığımız bu kıymetli hazineyi, aslına uygun olarak yapmak ve aldığımız emaneti gelecek nesillere taşımanın gayretindeyiz. Bu konuda müracaatımızı değerlendirip, bizi sanatçı kimliği ile onurlandıran Bakanlığımıza ve kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 15.03.2022 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2022-03-14 12:39:06

Sayin Ustamizi basarisindan dolayi kutlar, esenlikler dileriz..