Şapinuva parası ve lotus çiçeği rozeti

Hitit Üniversitesi ve Şapinuva Kazı Başkanlığı'nca tanıtıma katkı amacıyla Şapinuva paraları ve Lotus Çiçeği rozeti çıkarıldı.

04 Haziran 2024 Salı 14:02
Şapinuva parası ve lotus çiçeği rozeti

Hitit Üniversitesi ve Şapinuva Kazı Başkanlığı'nca tanıtıma katkı amacıyla Şapinuva paraları ve Lotus Çiçeği rozeti çıkarıldı.

Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ve Şapinuva ören yeri Kazı Başkanı Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Önder İpek ile bir araya gelerek, Şapinuva ören yerinin tanıtımı kapsamında gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Başkan İsbir görüşme hakkında bilgiler vererek, şöyle dedi:

“Şapinuva Hitit medeniyetine dini, askeri, idari ve ticari olarak başkentlik yapmış, Hititler ve dünya tarihi için önemli bir ören yeri, Hititlerin tarihini araştırmak ve dünya tarihine ışık tutmak için 1990 yılından itibaren çalışmalara başlanılmış ve halen bu kapsamdaki çalışmalar devam etmektedir. Belediye Başkanlığımız, Hitit Üniversitesi ve Kazı Başkanlığınca yıl içerisinde bir çok seminer, festival ve etkinlikler gerçekleştirerek Şapinuva ören yerinin tanıtımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz, bugün de yine bu kapsamda Hitit Üniversitesi ve Kazı Başkanlığınca hazırlanan Şapinuva paraları ve Lotus çiçeği rozetini de sizlerin görüşüne sunuyoruz, Kazı Başkanımız Dr. Önder İpek’e çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

LOTUS ÇİÇEĞİ

Geceleri yapraklarını kapatan lotus çiçeği, gün doğumuyla beraber açılmaya başlar ve güneşe merhaba der. Yapraklarının yapısından ötürü tozu ve kiri tutmayan lotus çiçeği, kendini temizleyerek her daim saf ve duru bir görünüm sunar. Lotus çiçeği, doğu kültürlerinde ve diğer bazı kültürlerde önemli bir sembol olarak kabul edilir. Renkleri, genellikle farklı anlamlar ve sembolik anlamlar taşır. Bu renklerin anlamları, farklı kültürler ve inanç sistemleri arasında değişebilir.

Son Güncelleme: 04.06.2024 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.