Şimdi bir başka güzel oluyor

Çorum’un ve çevre illerin ziyaret güzergahları arasında yer alan Elvan Çelebi Cami ve Türbesi’nde peyzaj çalışmaları sürüyor.

16 Mart 2021 Salı 22:04
Şimdi bir başka güzel oluyor

Çorum’un ve çevre illerin ziyaret güzergahları arasında yer alan Mecitözü’nün Elvan Çelebi Cami ve Türbesi’nde peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Vali Mustafa Çiftçi, Elvançelebi Camii ve türbesini ziyaret ederek yapımı devam eden peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.
Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2020 yılında onaylanan Elvan Çelebi Türbesi Çevre Düzeni Projesi işinin ihalesi İl Özel İdaresi tarafından 1 Haziran 2020 tarihinde yapıldı. 22 Temmuz 2020 tarihinde de yüklenici firma ile 777.301,40 TL bedelle sözleşme imzalandı. Sözleşme bedelinin 500.000 TL'sinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından karşılanacağı belirtilirken, işin en geç 2021 yılı ilk aylarında bitirilmesi öngörüldü. Mecitözü İlçesi Elvançelebi Köyü’nde bulunan Elvan Çelebi Türbesi Çevre Düzeni Projesi ile türbe çevresinin kullanımının arttırılması ve iyileştirilmesi amacıyla mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait yaklaşık 14.000 m² yüzölçümlü alanda peyzaj projesi hazırlanmıştı.

Projeye göre, Elvan Çelebi Türbesi müştemilatında otopark, 5 adet yaklaşık 20 m2’lik üniteler halinde yarı açık ve yarı kapalı olarak düzenlenmiş yöresel satış birimleri, piknik masaları, kameriyeler, şadırvan ve tuvaletlerin yenilenmesi, çocuk oyun alanı, kurban kesim alanı ve mutfak, türbe çevresindeki taş duvarların revizesi, çevre düzenlemesi ve aydınlatması yer alıyor.


 

Son Güncelleme: 16.03.2021 23:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.