Tarihe tanıklık etmişlerdi, şimdi akıyorlar

26 Ağustos 2021 Perşembe 17:39
Tarihe tanıklık etmişlerdi, şimdi akıyorlar

Çorum Belediyesi tarihe tanıklık eden bazı sokak çeşmelerini restore ederek şehrin kültür hayatına tekrardan kazandırdı.

Çorum’un kültürel hayatına katkı sağlayacak projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kültür Yolu Projesinin önemli ayağından biri de tarihi sokak çeşmelerinin restorasyon çalışması. Bazıları bir asırdan fazla bu şehrin kültür hayatına şahitlik eden bu çeşmelerimizin atıl vaziyette kalmalarına gönlümüz razı olmadı. 7 tarihi çeşmemizin çatı örtülerini yenileyerek, yüzeylerdeki eksikleri aslına uygun olarak yaptık. Alt kısımlarındaki taş yüzeyleri kumlama yöntemi ile temizleyip üst yüzey kısımları aslına uygun şekilde sıvamasını tamamladık. Şuan itibariyle Tarihi Sokak Çeşmelerimizden sular yeniden akmaya başladı. Hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dogru 2021-08-27 20:59:28

Simdi cogu evlerde bile hazir şu kullanilirken Belediye bu hizmeti yaptı Güzel.o halde buralarda araba yıkama yasaklanmalı caydırıcı cezalar konmalı.Musluklar böyle olmamalı birisi açık bıraktığında sabaha kadar sar sar akıp boşa gitmemesi için el içi okuyan Musluklar konmalı.İnşAllah bu hizmetler halk ekmeğe yapılan zamlar gibi şu faturasına yansıtmaz.