Türk kültürü Polanya'da

Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri Polonya'da Türkiye'nin kültürel tanıtımını yaptı.

04 Kasım 2019 Pazartesi 17:55
Türk kültürü Polanya'da

Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri, Polonya Koordinatörlüğünde kabul edilen ve Ulusal Ajans  tarafından hibelendirilen “All Together for an Inclusive Europa” isimli proje kapsamında Polonya’ya gitti.

22-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Türkiye, Yunanistan, Polonya, Romanya ve İspanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler proje etkinliklerini gerçekleştirdiler. Ülkeler okullarının ve eğitim sistemlerinin tanıtımlarını gerçekleştirdiler. Projenin ana hedefleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar ve görev dağılımları belirlendi. Her ülke kendi kültürünü tanıtıcı stant hazırladı. Mehmetçik Anadolu Lisesi de kültürümüzü tanıtan malzemeler, resimler ve yiyecekler ikram etti. Kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan Türk Kahvesi herkes tarafından çok sevildi. Ebru’dan yapılan kitap ayraçları büyük beğeni topladı. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri coşkuyla alkışlandı.

Program kapsamında ayrıca II. Dünya Savaşı’nın etkilerinin silinmediği Auschwitz ve Birkenau Toplama Kampları ziyaret edildi.

Son Güncelleme: 05.11.2019 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.