Ulu Cami ve Kulaksız ibadete kapandı

Çorum’un tarihi simgelerinden Murad-i Rabi Ulu Cami'de restorasyon bugün başladı.

16 Aralık 2022 Cuma 15:44
Ulu Cami ve Kulaksız ibadete kapandı

Çorum’un tarihi simgelerinden Murad-i Rabi Ulu Cami'de  restorasyon bugün başladı. Cami ikindi namazı sonrası ibadete kapandı.

Geçtiğimiz ay ihalesinin yapıldığı tarihi caminin restorasyın işlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Yaklaşık 8 milyona restore edilecek cami, bir yıl sonra ibadete açılacak.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan Ulu Camii’nin restorasyonu öncesi Vali Mustafa Çiftçi beraberinde Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile birlikte incelemelerde bulundu.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç'tan yapılacak olan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Çiftçi; “Yapılacak olan restorasyon çalışmaları kapsamında eserin iç beden duvarlarında, kubbesinde, ahşap tavan, korkuluk, kaplama ve doğramalarında, eserin avlusundaki şadırvanda, eserin özgün dokusuna uygun şekilde gerekli bakım ve onarım işleri yapılacak olup, aynı zamanda cami çevre düzenlemesi yapılarak eser döneminin özelliklerini yansıtması sağlanacaktır.” dedi.

Vali Çiftçi ayrıca yine restorasyon çalışması devam eden Kulaksız Camii’nde de incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme: 19.12.2022 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sorumlu 2022-12-16 23:03:07

Atalarımızın yıllar önce yaptığı camiler,köprüler,saraylar, vb Deprem sel yaşıyor, yüz ikiyuz sene sonra restore ediliyor,günümüzde üç dört senede bir restore edilen camiler tekrar restore ediliyor...Ulucami ve kubbeli cami restore edileli kaç yıl oldu ki...İbadethaneler bizim kutsal yerlerimizdir.Ve iki camide şehrin merkezindedir..Böyle restore edilecek diye kapalı tutulmasını hoş bulmuyorum...Restorasyonunu

Avatar
harzem 2022-12-19 08:48:39

admin, başlıkta kubbeli, içerikte kulaksız yazıyor!

Avatar
Ahmet 2022-12-17 11:12:26

Keşke bu iş pandemide yapılsaydı.İlimizin garib,guraba,emeklilerin buluşup günü geçirdiği,vaktini ona göre ayarladığı mekan.Bir yıl çok uzun bir süre.Bir an evvel tamamlanmalı.Hele şu enflasyonun olduğu ve ihalelerin bırakıldığı zamanda işin yarım bırakılıp tekrar ihale edilmesi gibi durumlara düşülmemeli.

banner165