Ulu Cami’nin etrafı açılacak

Çorum Belediyesi Tarihi Kent Meydanı Projesi kapsamında Ulu Cami çevresindeki bazı dükkanları boşaltacak.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 22:35
Ulu Cami’nin etrafı açılacak

Çorum Belediyesi Tarihi Kent Meydanı Projesi kapsamında Ulu Cami çevresini boşaltacak.

Ziraat Bankası ve altında bulunan gayrimenkullerin belediye tarafından trampa edilmesi teklifi Belediye Meclisi’nin dün yapılan oturumunda görüşüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şöyle dedi; “Tarihi Kent Meydanı Projesi kapsamında Ulu Cami’nin etrafını boşaltmak istiyoruz. Bununla ilgili somut adımlar atmaya başladık. Bunlardan ilki otobüs durağının yerinin değiştirilmesiydi ve bunu yaptık. Halk Bankası binasının kamulaştırılması için anlaşmamızı yaptık. Ziraat Bankası ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Şimdi ise Ziraat Bankası’nın yanında bulunan işyerleri ile ilgili sorunu çözmeye çalışıyoruz. Burada gayrimenkulleri kamulaştırma ya da bedelini ödemek gibi seçenekleri kullanarak alabiliriz. Ancak yolun karşısında belediyemizin mülkleri de bulunuyor. Buralarla takas gerçekleştirmek istiyoruz. Esnafımız da buna büyük oranda sıcak bakıyor. Teşekkür ediyorum. Bu takasları gerçekleştirmek suretiyle esnafımızla o bölgeden ayrılmadan sorunu çözmüş olacağız. Attığımız her adım bizim için heyecan verici. Bu yetkiyle takas işlemlerini yapacağız”

Son Güncelleme: 18.05.2021 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
imar 2021-05-18 13:24:09

çoruma herşeyin en güzeli yakışır durmak yok yola devam.ve önceliklerinizden biride çöplük olmalı bence meydan açılsın

Avatar
Başkan 2021-05-18 23:00:52

Çöplük kalkmadan olmaz Çorum saat kulesi çevresinde tıkandı.