Vazgeçilemeyen marka lezzet

Çorum’un İskilip ilçesinde yüzyıllardır yaşatılan marka tescilli lezzeti keşkek, Ramazan sofralarında ağızları tatlandırıyor.

11 Nisan 2022 Pazartesi 12:32

Çorum’un İskilip ilçesinde yüzyıllardır yaşatılan ve UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan keşkek, 8 saatte yapılarak Ramazan sofralarında ağızları tatlandırıyor.

Çorum'un İskilip ilçesinde keşkek, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya bu Ramazan ayında da devam ediyor. Yüzyıllardır yaşatılan keşkek kültürü, ilçenin tüm mahallelerinde keşkek fırınlarında yaşatılıyor. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan keşkeğin 8 saatlik lezzet yolculuğu iftar sofralarında sonlanıyor. Ünü tüm Türkiye'ye yayılan keşkek için fırınlarda kuyruk oluşuyor.

MARKA TESCİLİ ALDI

İskilip Belediyesi'nin girişimleri ile marka tescili alan ve ilçenin özgü yemeklerinden olan keşkek, meşhur İskilip dolmasından sonra kentin en uzun pişen ikinci yöresel yemeği olma özelliğini de taşıyor. Keşkeğin bu kadar ilgi görmesi en çok fırın sahiplerine yarıyor. Yılda bir ay çalışan keşkek fırınları, bu ayı en karlı şekilde kapatmak için her türlü imkanı müşterilerine sağlamaya çalışıyor.

Son Güncelleme: 14.04.2022 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorum da her yerde olmalı 2022-04-11 17:03:36

Mustafa abi senden ricam iskilip dolmasına önem veren yazılar yazman. Çorum'da her restorant da olsun ve sabah 07:00 ile 13:00 arası olsuın. sonra ki saatlerde olmasın. yani bu bir marka olsun hem belli saatde yenir diye hem şu şekilde yenir diye bir kültür oluşturup marka değerini artırmamız gerekli. İnanın gurur duymak gerekli İSKİLİP ile. bakın halk eğitim var inanın Çorum merkezde hiçbir mobilyacı orada ki ustaların eline su dökemez ama bilen yok :( iskilip dolmamız öyle :( İskilip bıçağımız öyle :( bunları lütfen duyurun. 1 tane İskilipli milletvekilimiz hep olsun mesela. Mustafa abi bu mesajımdan bir yazı çıkart Lütfen. yorumumu okuduğunu nasıl anlarım =? iyi günler

Avatar
gurbetten 2022-04-11 14:11:47

dünyanın vazgeçilmeyecek en lezzetli yemeği. Afiyet olsun

Avatar
Ay 2022-04-13 00:08:02

Bay ya da bayan öz İskilipli! İskilipliler İskilip'e yazık etmiş olmasın??? Niye başka yerde arıyorsunuz yitiğinizi?

Avatar
Öz İskilip li 2022-04-11 18:40:58

Bir başkadır İskilip im. Zengin tarihi, yetiştirdiği Alimleri, ahilik kültürü ve müthiş yemekleri. Yazık ettiniz İskilip e adeta köy oldu ilçem.