Velipaşa Hanı için tarih verdi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Velipaşa Hanı restorasyonu için tarih verdi.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 16:49
Velipaşa Hanı için tarih verdi

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Velipaşa Hanı’nı ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat ve  Zübeyir Tuncel ile Etüd Proje Müdürü Köksal Çöldaş da hazır bulundu.

Velipaşa Hanı’nın 150 yıllık bir geçmişe sahip çok önemli bir kültürel varlık olduğunu hatırlatan Aşgın, "Velipaşa Hanı Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini barındıran çok güzel bir yapı. İnşallah bu içerisindeki mimari özelliklerini koruyarak güzel bir restorasyon çalışmasını gerçekleştiriyoruz. 11 aylık bir süresi var. İnce işçilik gerektiriyor. İlmek ilmek dokunması gerekiyor, tarihin tekrar burada Velipaşa Hanında ihya edilmesi gerekiyor. Bu anlamda da önümüzdeki yıl şehrin tarihi dokusuna katkı verecek şekilde tamamlanmış olacak. Velipaşa Hanını hem şehrimize gelen turistlerin hem de hemşehrilerimizin hizmetine açmış olacağız." diye konuştu.

ÇORUM’DA TARİH VE KÜLTÜR İHYA OLACAK’

Çorum’da az sayıdaki tarihi yapıların restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehirdeki tarih ve kültürün tekrar ihya olacağını belirtti.

Çorum Kalesi’nde yaptıkları çalışmaların önemine de vurgu yapan Aşgın, “Çöplü arastasıyla ilgili çalışmalarımız da çok iyi bir noktaya geldi. Röleve planlarımız onaylanmış oldu ve çalışmalara artık başlıyoruz. Saat Kulesi civarında sokak sağlıklaştırma projemiz onay aşamasında. Bu projeler tamamlandığında şehrimizdeki tarih kültür tamamen ihya edilmiş olacak. Medeniyetimizin bize emanet olarak bıraktığı bu izleri yeniden canlandırmış olacağız. Bu anlamda bizim heyecan duyduğumuz bir an önce  bitmesini beklediğimiz bir çalışmamız. Ne güzel oldu. Dünya'nın Merkezine yakıştı diyeceğimiz gerçekten muazzam bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız. Ben Velipaşa Hanımızın hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyor, hemşehrimilerimizi handaki çalışmalar bittiğinde bir kahve içmeye bekliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 20.07.2020 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-07-21 07:06:41

Konyada kapu cami civarı, tek tip mimari düzenleme ile çok güzel restarasyon yapıldı. Tarihi ve özünden ayrılmadan işlem yapıldı.
İlimizdede buna özen gösterilmelidir. Çalışmelarda kolaylıklar ve sabr temennisi ile.

banner165