Unutulmaz bir gece

Çorum'dan canlı yayınlanan TRT ‘Akşam Sefası’ programı unutulmaz bir gece yaşattı.

24 Ağustos 2019 Cumartesi 23:07
Unutulmaz bir gece

Çorum Belediyesi’nin destekleriyle Çorum’a gelen TRT Müzik ekranlarında yayınlanan ‘Akşam Sefası’ programı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, cuma günü akşamları TRT Müzik kanalından canlı yayınla izleyicisiyle buluşan Akşam Sefası, Çorum'da Kadeş Barış Meydanı’ndan ekranlara geldi. Saat 21.00’da başlayan canlı yayın öncesinde çok sayıda Çorumlu meydana akın ederken, ortaya güzel görüntüler çıktı.

Programı Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, belediye başkan yardımcıları, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve dernek üyeleri, Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz ve dernek üyeleri, oda başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yaklaşık 1,5 saat canlı yayınla ekranlara gelen programda solistler Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eserlerinin yanı sıra kahramanlık türküleri de seslendirdiler. Korhan Güldüren'in Şef olarak görev yaptığı programda Ayşe Ekiz, Esra İçöz, Mehsem Özşimşir, Seda Gökkadar, Alp Arslan, Bahadır Özüşen, Fuat Karayavuz ve Zafer Albayrak ise solist olarak sahne aldı. Çorum türkülerini de seslendiren sanatçılar programı izleyicilerle birlikte söyledikleri “Ölürüm Türkiyem” şarkısıyla tamamladılar.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDE YERİNİ ALDI

Programda Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve dernek üyeleri, Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz ve dernek üyeleri, gazi ve şehit aileleri kendileri için ayrılan bölümde yer alan alarak sanatçıların seslendirdikleri eserlere de eşlik ettiler.

ÇORUM SEVGİNİN, BARIŞIN MERKEZİ

Canlı yayının sona ermesinin ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın böylesine büyük bir programa ev sahipliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Çorum dünyanın merkezi, Çorum leblebinin, sanayinin merkezi. Her şeyden önce Çorum sevginin, saygının, muhabbetin merkezi olduğunu bugün bir kez daha Kadeş Barış Meydanı’ndan tüm dünyaya haykırdı.

Bizlere unutulmaz bir gece yaşatan TRT sanatçılarına ve orkestraya teşekkür ediyorum. Bizleri bu akşam burada yalnız bırakmayan ve büyük bir ilgi gösteren Çorum halkına teşekkür ediyorum. Bugün burada Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği yönetimi ve aileleri, Muharip Gaziler Derneği yönetimi ve aileleri de var. Tüm şehitlerimizi tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

SANATÇILARA ÇİÇEK VERDİLER

Programın sonunda sanatçılara çiçek takdim edildi. Programın bitimi ile birlikte Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Çorum Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ve Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz hep birlikte solistlere çiçek takdim ettiler.

Son Güncelleme: 25.08.2019 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-08-25 02:59:00

Halk konserinde protokol alanı yapılmaz. Vazgeçin şu işten.

banner165