574 ihbar geldi, gereği yapıldı

Çorum Valiliği Mahalle Denetim ve İşyeri Denetim Ekipleri 574 ihbara gereğini yaptı.

19 Eylül 2020 Cumartesi 17:49
574 ihbar geldi, gereği yapıldı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Mahalle Denetim ve İşyeri Denetim Ekipleri çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

​Yapılan açıklamaya göre, 19 Eylül 2020 tarihi itibarıyla kent merkezi ve ilçelerine 622 ihbar geldi, 574 ihbar için gerekli işlemler yapılırken, 48 ihbarın ise asılsız ya da mükerrer çıktığı belirlendi.

Açıklamada şu bilgelere yer verildi; “İl merkezi ve ilçelerinde bir hafta içerisinde 20.822 kişi ve 16.346 işyeri gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse Valilik denetim ekiplerince res’en denetlenmiş, gerekli uyarılar yapılmış ve kurallara uymayan 71 kişiye ise ceza işlemi uygulanmak üzere denetim ekiplerince tutulan tutanaklar İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderilmiştir. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 4.651 işyeri ve kişiler için ise birinci ihlal uyarısı yapılmıştır.

Ayrıca Mahalle Denetim Ekiplerimizce evlerinde karantinada olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 3 şahıs karantina sürelerini tamamlamak üzere izolasyon yurduna yerleştirilmiştir.
Toplum sağlımızın korunması adına denetimlerimiz artarak devam edecek olup mağduriyet yaşanmaması adına tüm halkımızın kurallara ve tedbirlere harfiyen uyması bu mücadeleyi başarı ile sürdürmemiz açısından büyük önem arz etmektedir.”

Son Güncelleme: 20.09.2020 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-09-21 09:42:50

İş işten geçtikten sonra yapılan denetlemeler inşALLAH işe yarar. Fakat halen tedbirlere uymayan yerler var (çünkü denetim yapılacağı önceden adeta merasimle bildiriliyor). Caydırıcı cezalar olmadıkça salgın maalesef devam eder.