6 kişi daha yurtta karantinaya alındı

Çorum'da izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 6 şahıs karantina yurduna alındı.

21 Eylül 2020 Pazartesi 22:52
6 kişi daha yurtta karantinaya alındı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi tarafından bugün yapılan denetimlerde evlerinde karantina altında olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 6 şahıs karantina sürelerini tamamlamak üzere izolasyon yurduna yerleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, izolasyon kurallarını ihlal eden 6 kişi ile birlikte daha önce yurda yerleştirilen 3 şahıs ile beraber bugüne kadar toplam 9 kişi izolasyon yurdu olarak belirlenen İskilipli Atıf Hoca Öğrenci Yurdu’na yerleştirilirken, karantina süresini dolduran 2 kişinin ise yurttan çıkışı yapıldı.

Halihazırda yurtta karantina altında toplam 7 şahıs bulunurken, bu şahıslardan ikisi Oğuzlar İlçesi’nden yurda getirildi.. İl merkezinde olduğu gibi ilçelerde de benzer ihlallerde kaymakamlıklar tarafından il merkezinde izolasyon yurdu olarak belirlenen yurda nakil yapılıyor.

İzolasyon kurallarını ihlal etmekten ötürü Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282.Maddesi gereği 3.150 TL idari para cezası uygulanan şahıslar hakkında ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi uyarınca adli işlem başlatılmak üzere suç duyurusunda bulunuldu..

Ayrıca, yurtta izolasyona alınan şahıslara konaklama süresince yapılan tüm masraflar yurt yönetimince kişilerin kendilerinden tahsil ediliyor.

Toplum sağlığının korunması adına denetimlerin artarak devam edeceği hatırlatılan açıklamada, mağduriyet yaşanmaması adına tüm vatandaşların kurallara ve tedbirlere harfiyen uymasının bu mücadeleyi başarı ile sürdürülmesi açısından büyük önem arz arz ettiği hatırlatıldı.

Son Güncelleme: 22.09.2020 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2020-09-21 23:51:34

Çok iyi uygulama emegi geçenlere teşekkürler herkesin duyarlı olması lazım etrafda karantinaya uymayanlar varsa şikayet edilmeli bu işin şakası yok

banner165