Acil'e djital röntgen

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne dijital röntgen cihazı hizmete alındı.

24 Mayıs 2024 Cuma 23:26
Acil'e djital röntgen

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde dijital röntgen cihazı hizmete alındı.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum'un tek 3. Basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet veren hastane acil servisinde 2023 yılında yaklaşık 530.000 hasta, 2024’ün ilk dört ayında yaklaşık 200.000 hasta başvurusu oldu. Acil servise gelen hastaların tanısal değerlendirmesinde röntgen çekimi sıkça kulanılıyor. Röntgen çekiminde yaşanan yoğunluğu azaltmak ve çekilen röntgenin kalitesini artırmak için son teknoloji unsurları içinde barındıran dijital röntgen cihazı kurulumu tamamlanarak acil servisimize kazandırıldı.

Dijital röntgen cihazı çekim tekrarlarının daha az olmasının yanı sıra hastanın aldığı radyasyon miktarını da minimuma indiriyor. Dijital ortamda kontrast ayarının yapılabilmesi sayesinde daha kaliteli görüntü elde edilebiliyor ve iş akışı hızlanıyor. Dijital donanımlar sayesinde çekilen röntgen görüntülerinin arşivlenmesi kolaylaşıyor, elektronik ortamdan görüntü transferi ve değerlendirilmesi imkanı sağlanıyor.

Son Güncelleme: 25.05.2024 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet yektaş 2024-05-25 15:18:22

Hastanenin röntgenleri açılışından itibaren dijital ki zaten. Erdal hocamın röntgen müteassısı olması sayesinde radyalojide zaten rakipsisiz

Avatar
Gerçek Çorumlu 2024-05-25 15:51:38

Göz boyamayi bırakında inme servisi için oyalamayin