Acilen onkolog bekliyoruz!

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tıbbi Onkolog Çorum’dan ayrılıyor, acilen onkolog bekleniyor.

05 Ekim 2021 Salı 15:27
Acilen onkolog bekliyoruz!

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tıbbi Onkolog Çorum’dan ayrılıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süredir görev yapan ve hastaları tarafından da sevilen doktor öğretim üyesi medikal onkolog, Ankara’da özel bir hastane ile anlaşması nedeniyle 11 Ekim’de ilişiğini kesecek.

Hal böyle olunca Çorum’da kanser tedavisi gören çok sayıda hasta ve refakatçisi Ankara veya Samsun gibi büyük şehirlere  gitmek zorunda kalacak. Hastalar yerinde alabilecekleri sağlık hizmetinden mahrum kalarak mecburi seyahatle zorluk yaşayacağı gibi, maddi imkanları yeterli olmayanlar için barınma-yeme ve içme problemleri çıkacak.

Diğer taraftan büyük şehirlerde sağlık hizmeti sunulan merkezlerde zaman zaman yaşanan cihaz arızaları, randevu ertelemeleri ile Türkiye’nin tüm bölgelerinden giden benzer durumdaki hastaların aynı illere akın etmesinin yoğunluğa neden olması, Çorum’da yaşayan kanser hastalarını kara kara düşündürüyor.

Kanser tedavisi gören hastalar ve yakınları, Sağlık Bakanlığı’nca kısa vadede hastaneye acilen tıbbı onkolog atanmasını isterken, orta vadede Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin devreye girmesini bekliyor.

Hasta ve yakınlarının bir diğer talebi de, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bilhassa onkoloji branşını akademik yönüyle güçlendirmesi, Sağlık Bakanlığı’nın da Çorum’a gereken sayıda gerekli uzmanları ataması yönünde.

HİZMETİN AKSAMAMASI İÇİN GEÇİCİ GÖREVLE ONKOLOG TALEP EDİLDİ

Öte yandan Hastane yönetiminin hizmetin aksamaması için geçici görevle onkolog talebinde bulunduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 09.10.2021 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsız 2021-10-05 23:48:55

tabii ki bu sorunu kısa sürede çözmek siyasilerin görevi..
inşAllah kısa sürede halledilir.11 ekime kadar bu iş çözülebilir.

Avatar
Tüp Fakültesi 2021-10-05 22:34:24

Tıp fakültesi birer birer çok değerli hocalarını kaybediyor. Hemen suçu başkasına atmak veya sebep uydurmak yerine, acaba bir yerde bir sorun mu var acaba dense daha iyi olmaz mı? Binalar tek başına bir şey değil, içini nitelikli, kabiliyetli insanlarla doldurmak önemli olan. Tabi nitelik isteniyorsa.

Avatar
Birisi 2021-10-06 10:04:39

Giden gitti, yenisini getir demek yerine bu iyi doktorlar neden gidiyor diye neden sormazsınız? Hastanedeki doktorun gitmesini bile siyasilere atıp işin içinden kimse kurtulmaya kalkmasın. Hastaneyi yönetenlere baksınlar

Avatar
İsmail 2021-10-06 12:27:52

Böyle değerli doktorları başka yerlere göndermek yerine kalması için gereken imkanların sağlanması gerekmez mi

Avatar
Şaşırmadık 2021-10-05 19:04:23

Doktor sayısı az, hasta sayısı çok, bu kadar fazla iş yükü olursa ve de sözlü-fiziki şiddet artmaya devam ettikçe doktorlar ayrılır, kimse babasının hayrına çalışmıyor. aslında biz halk olarak kendi ayağımıza ssıkıyoruz bunu çok geç anlayacağız, kaliteli hekimler devletten kaçınca ameliyat yapacak hekim bulamayacağız, neyse sağlıklı günler herkese

Avatar
Hekim 2021-10-07 11:54:50

Doktora değil vasıfsız işçiye zam yaparsan böyle olur.. Doktorun iş yükünü artır, günde 1 2 kere paspas yapan adama daha fazla maaş özlük hakkı tanı :)

Avatar
Corum 19 2021-10-05 19:30:23

Sağlık sistemindeki bütün sorunlar 17 yılda çözüldü

Avatar
Çorum'lu 2021-10-08 11:55:58

RECEP TAYYİP ERDOĞAN, Fuat Oktay'ın YOZGAT'ına, Binali Yıldırım'ın ERZİNCAN'ına,Akif Gülle 'nin AMASYA'ına VB. çevresindeki, yanındaki, yakınındaki kişilerin illerine YATIRIMLARI yağdırıyor. Çorum Recep Tayyip Erdoğan umrumda bile değil. Recep Tayyip Erdoğan Çorumun elindekileri alıp komşu illere verdi. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.