Ahlatcı’nın Nanografi şirketinin aşısı için başvuru

İşadamı Ahmet Ahlatcı'nın başında olduğu Nanografi Nano Teknoloji AŞ’nin çatı şirketinin ürettiği yerli sprey aşısı için onay başvurusu yapıldı.

31 Mart 2021 Çarşamba 21:34
Ahlatcı’nın Nanografi şirketinin aşısı için başvuru

Nanografi Nano Teknoloji AŞ’nin çatı şirketi Ahlatcı Holding’in Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın başında olduğu yerli sprey aşısı için Türkiye Tıbi Cihaz Kurumu'na onay başvurusu yapıldığı belirtildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TBMM’de gazetecilerin yerli aşı çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

SPREY AŞIYA ONAY ÇIKARSA İNSAN DENEYİNE GEÇİLECEK

TRT Haber imzalı habere göre, sprey aşı çalışmalarının da büyük yankı uyandırdığına dikkat çeken Bakan Varank, bu aşıların tasarımlarının mutasyona karşı da değiştirilebileceğine dikkat çekti:

“Nazal aşı protein tabanlı bir aşı çeşidi. Burundan uygulanacak bir aşı çalışması. ODTÜ’de bir hoca liderliğini yapıyor. Arkadaşlarımız toksik testleri yaptılar. Hayvan deneylerini tamamladılar, onay alındıktan sonra insan deneylerine başlayacaklar. İnovatif bir aşı çeşidi. Arkadaşlarımızın ilk elde ettiği sonuçlar oldukça başarılı görülüyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurularını yaptılar. Dosyaları değerlendirildikten sonra onay alırlarsa hemen çalışmalarına başlayabilecekler. İnsan deneylerine onlar da başlayacaklar.

YERLİ AŞILAR MUTASYONA KARŞI DA ETKİLİ

Bu aşılarda mutasyon konusunda, tasarım değiştiriliyor böylece netice alabiliyorsunuz. Bu aşıların bir özelliği de mutasyonlara karşı tasarım değiştirebilmeniz.

FARKLI ÜLKELERDEN İLGİ GÖRÜYOR

Farklı ülkelerden yerli aşıların Faz 3 deneylerini beraber yapma konusunda talepler geldiğini belirten Varank, “Böylece süre kısalmış olur. Yurtdışından ilgi var. Az gelişmiş ülkeleri de aşılamadıkça virüsün ortadan kalkma şansı yok” dedi.
Bakan Varank yerli aşı için gönüllü olacağını yeniledi ve vatandaşları aşı olmaya davet etti.

FATİH ALTAYLI AHLATCI’NIN AŞISINI KÖŞESİNE TAŞIDI

Öte yandan Habertürk Yazarı Fatih Altaylı da, önceki gün kaleme aldığı ‘yerli ve milli burundan aşı’ başlıklı köşe yazısında, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın Nanografi Nano Teknoloji şirketinin koronavirüse karşı hazırlanan sprey aşı çalışmasını ve sözlerini köşesine taşıdı.

Ahmet Ahlatcı’nın görüşlerini açıkladığı yazının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz…

https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3021121-yerli-ve-milli-burundan-asi

Son Güncelleme: 01.04.2021 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.