Bakan Yardımcısı ziyaretinin yansımaları

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in Çorum ziyaretinin yansımaları belli oldu.

25 Ekim 2019 Cuma 21:34
Bakan Yardımcısı ziyaretinin yansımaları

MUSTAFA DEMİRER

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in Çorum ziyaretinin yansımaları belli oldu.

Çorum Valisi, AK Parti Çorum Milletvekilleri ve İl Başkanı’nın Ankara’ya art arda yaptıkları ziyaretler ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca nezdinde gerçekleşen girişimler sonucu İnşaatlardan Sorumlu Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir bugün Çorum’a geldi.

Valilik, Belediye Başkanlığı, eski devlet hastanesi c blok incelemesi ve Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan toplantının ardından yeni sayılabilecek gelişmeler yaşandı.

ESKİ HASTANE BİNASI SON KEZ İNCELENECEK

Edindiğimiz bilgiye göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in yaptığı inceleme ve istişare sonucunda, geçmiş dönemde HİTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girebilmesi için eski hastanenin kentin nüfusu ve yeni hastanenin yatak kapasitesi göz önüne alınarak mevzuat gereği kapanma zorunluluğunun oluştuğu ifade edildi.

Eski hastanenin ikinci basamak devlet hastanesi olarak tekrar hizmete açılması için Ankara’dan bakanlığın anlaşmalı olduğu bir üniversiteden gelecek teknik heyetin söz konusu binada inceleme yapması kararı alındı.

250 yataklı hastane binasında teknik incelemeden sonra çıkarılacak rapora göre güçlendirme yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Eski hastanenin ikinci basamak devlet hastanesi olarak tekrar açılması hedeflenirken, Çorum’un gerek yatak kapasitesi gerekse sağlık personeli açısından kendi ölçeğindeki illere nazaran standartların üstünde olduğu dile getirildi.

Bakanlık yetkililerinin teknik rapor sonucuna göre, eski hastanenin tekrar açılmasına olumlu baktıkları vurgulanıyor. Milletvekilleri ve il başkanının da mevcut binanın hastaneden başka bir ihtiyacı karşılamayacağının altını çizdikleri, sağlık hizmeti sunabilecek bir binanın çürümeye terk edilmesinin milli servetin hebası anlamına geleceğini, ayrıca giderek büyüyen şehrin bölgesel olarak da ikinci bir hastaneye ihtiyaç duyduğunu dillendirdikleri kaydedildi.

ONKOLOJİ MERKEZİ’NE BAKANLIK ONAYI

Öte yandan HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık bir yıl önce kurulma sözü verilen Onkoloji Merkezi’ne bakanlıktan onay verildi. Hastane ve bakanlık arasında resmi yazışmaların bir yıl önce başlatıldığı ve neticelendirildiği belirtildi. Önümüzdeki süreçte kanser tedavi ve teşhis merkezinin cihaz ve donatımının kurulması beklenecek.

DİŞ HASTANESİ İHALE EDİLECEK

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında bulunan Güney Kampüsü’nde Belediye Meclisi tarafından yer tahsisi yapılan Diş Hastanesi’nin yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı Diş Hastanesi’ni 2020 yılında yatırım programına alarak yapım ihalesi için 10 milyon lira ödenek ayırmıştı.

2 YENİ SAĞLIK OCAĞI

Sağlık Bakanlığı’nın Çorum’da iki yeni aile sağlığı merkezi yapacağı öğrenildi. Sağlık merkezlerinden birisinin depreme karşı dayanıksızlık raporu bulunan Ulukavak Aile Sağlığı Merkezi olduğu belirtildi. Her iki sağlık ocağının ödeneğinin de bulunduğu ifade edildi.

Son Güncelleme: 28.10.2019 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-10-25 21:54:30

Yozgat diş hastanesini kaç milyona yapmışlar bir bakın :))

Avatar
Ali 2019-10-26 09:56:51

Yozgat başka, karadeniz de başka oraları karıştırmayın . Sıkıntı şu ; Adında Adalet olan partinin sadece adında adalet var . Yıllık faize 150 katrilyon veren yapı artık yatırım yapamaz duruma geldi.

Avatar
Tatlı tatlı 2019-10-26 12:21:07

Çorum lu rumuzlu bu yazıdan bunumu çıkardın.Sen ve yanında kiler gidin Yozgat'a bizde burda tatlı yiyelim.

Avatar
Abdi 2019-10-26 16:33:00

Çorum 4 dönemdir 3-4 velil çıkardı. Bir Hastaneden başka elle tutulur ne var

Avatar
Ne var ne yok 2019-10-27 23:23:54

Çoruma hastane mi yapıldı yıllardır tek devlet hastanesi şu anda yine tek devlet hastanesi ikinci bir hastane varsa lütfen yazın