Bu kaplıcalar ücretsiz

Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor.

22 Ekim 2019 Salı 13:13
Bu kaplıcalar ücretsiz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 246 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini karşılıyor. Ancak bunun için tedavi olunan tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni almış olması gerekiyor.

SGK'dan yapılan açıklamada, "Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri kurumumuzca ödenmektedir" denildi.

Öte yandan 246 kaplıca tesisi arasında Çorum merkezden Çorum Anvatar Otel yer aldı. Çevre illerde ise Samsun Ladik ve Havza Maarif Otel, Havza Ancere Thermal Otel, Yozgat Sarıkaya Yeni Şifa Kaplıcası, Sorgun Safa Sorgun Termal Otel, Amasya Merkez Terziköy Kaplıca Tesisi, Amasya Gözlek Termal Tesisi, Amasya Hamamözü Termal Tesisi bulunuyor.

Son Güncelleme: 25.10.2019 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.