Çorum'un sağlığında nereden nereye...

Çorum'un sağlığına önemli katkı sunan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin akademik kadrosu güçleniyor ve yükseliyor.

29 Aralık 2022 Perşembe 14:17
Çorum'un sağlığında nereden nereye...

MUSTAFA DEMİRER

Çorum'da tek hastane ile hem bu şehre hem de komşu illere sağlık hizmet sunulması, MRHS sorunu, bazı hekim branşlarında eksiklikler, dışarıdan siyasi müdahaleler ve yönetimsel problemler sağlığımızı zaman zaman bozsa da, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin akademik kadrosunun güçlenmesi ve yükselmesi sevindirici bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

ÇORUM'UN SAĞLIĞININ BOZULMAMASI İÇİN...

Çorumlu'ya sağlık hizmetlerinin sunumunda problemlerin en aza indirgenmesi ve kalitenin artırılması ikinci hastane gibi genel alt yapı eksikliklerinin giderilmesinin dışında, ancak ve ancak hem Sağlık Bakanlığı kadroları hem de üniversite Tıp Fakültesi'nin akademisyen hekimlerini özverisi ve sıkı işbirliği ile sağlanabilecek. Elbette bütün bunlar omuzlarında sorumluluk ve vebal taşıdıklarını düşününler için geçerli.

2022 YILINDAKİ TÜM YÜKSELMELERE PLAKET TÖRENİ

Tıp Fakültesi’nde görev yapan öğretim üyelerine, Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen ‘Akademik Unvan Değişikliği’ töreni ile plaketleri takdim edildi. Programda 2022 yılı içindeki tüm yükselmeler topluca değerlendirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir ve Tıp Fakültesi akademik kadrosu katıldı.

DOÇENTLİKLERİNİ FAKÜLTEDEN ALIP PROFESÖRLÜĞE YÜKSELDİLER

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam konuşmasında, “Mezuniyet öncesi eğitimdeki ve mezuniyet sonrası eğitimdeki öğrenci sayılarımızın hızla artması ve akademik kadroda bulunan öğretim üyelerimizin doçentliklerini fakültemizde alıp daha sonra unvan yükseltme ile profesör unvanını almaları bizi son derece mutlu etmektedir. Bu süreçte emeği geçen tüm herkese teşekkür eder, akademik unvan olarak yükselen öğretim üyelerimizi tebrik ederim.”dedi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli de konuşmasında şu bilgileri aktardı:

21 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI, ŞİMDİ 774 OLDU

“2009-2010 eğitim öğretim yılında Gazi Üniversitesi çatısı altında 21 öğrenci ile başlayan serüven 2017 yılında Çorum'da 60 öğrenci alımı ile devam etti. 2022 yılında 134 öğrenci ile tam kapasite öğrenci alan fakültemizde an itibari ile 774 öğrenci öğrenim görmektedir.

16 PROF, 33 DOÇENT, 66 DOKTOR, 147 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ HEKİM

Çorum ilinde ilk öğrenci alınan dönemde 15 olan profesör doktor sayımız 16'ya, 7 olan doçent sayımız 33'e, 49 olan doktor öğretim üyesi sayımız 66 ya, 21 olan araştırma görevlisi sayımız ise 147 'ye yükselmiştir.

BU YIL 14 DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

Bu arada Tıp Fakültesi sadece bu yıl 14 doktor öğretim üyesini daha sağlık hizmeti kadrosuna dahil etti.

ÇORUM BU YIL 75 İNTÖRN MEZUN EDECEK

Bu yıl sonunda da 75 intörn doktorumuzu mezun ederek ülkemizin dört bir yanında görevlendireceğiz. Artık öğrencimizi mezun ediyoruz, asistan sayımız artıyor ve bölüm çeşitliliği artıyor, kendi mezun asistanımızı mecburiye yolluyor ve doktor öğretim üyesi olarak kadromuza alıyoruz ve doktor öğretim üyelerimiz doçent ve profesörlük kademelerine ulaşıyor.

GELECEĞE GÜZEL BAKIYORUZ

Bu döngü sağlanmaya başladığı için önümüze daha güzel bakıyoruz. Bu süreçte katkısı olan tüm rektörlerimiz, dekanlarımız ve ayrılan/devam eden hocalarımıza teşekkürü borç biliyorum. Afiliye hastane gereklerini sağlayan yoğun çalışma temposu içinde yayın yapan bildiri sunan kitap bölümü yazan ve akademik olarak da yükselmeyi hak eden tüm hocalarımı tebrik ediyorum. Fakültemiz bünyesindeki akademik unvan değişikliği olan hekimlerimizi gönülden tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılarının artarak devam etmesini dilerim."

İŞTE UNVAN YÜKSELTEN HOCALARIMIZ

Akademik unvan değişikliği alan Öğretim Üyeleri şöyle: Prof. Dr. Engin Şenel, Prof. Dr. Özgür Yağan, Prof. Dr. Ali Kemal Erenler, Doç. Dr. Erdal Komut, Doç. Dr. Derya Yapar, Doç. Dr. Ünsal Savcı, Doç. Dr. Özgür Koçak, Doç. Dr. Mustafa Şahin, Doç. Dr. Hülya İpek, Doç. Dr. Tayfun Şahin, Doç. Dr. Selim Cevher, Doç. Dr. Ramazan Topçu, Doç. Dr. Derya Köseoğlu ve Doç. Dr. Murat Bulut Özkan.

Son Güncelleme: 29.12.2022 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cahil Ordinaryus 2022-12-29 21:21:32

Egon, kibirin tavan yapsa da,mütevaziliği bilmesen de,sokaktaki cahil vatandaş bile nasıl doçent,prof. olduğunu öğrenmiş.(Dünyanın herhangi bir ülkesindeki yetenekli birisinin yapmış olduğu makalayi türkçeye çevirttirip(lise seviyesinde yabancı dilin var) kimseye çaktırmadan adını yazıp veya para karşılığı senden daha iyi birisine makaleyi yazdırıp vs.)Alemi cihan olsan da vatandaşın gözünde nazarı itibarın bu...

Avatar
Öğrenci 2022-12-29 20:23:40

Dünyanın en iyi üniversitelerinde okumuş(gambridge,oxford,harvard),şu an Boğaziçi,odtü,hacettepe,sabancı,koç üniversitesi gibi saygın üniversitelerde görev yapan gerçek akademisyenleri üniversitemde görebilecek miyim?

Misafir Avatar
laçin 2022-12-30 09:52:34 @Öğrenci

öğrenci sen oralara öğrenci olamamışsın buradakileri küçük görüyorsun. hadsizsiniz. takdir etmiyosunuz bari kendiniz birşey üretinde siz gisin oralara.

Beğenmedim! (20)
Avatar
Çorum 19 2022-12-30 00:35:03

Sizin prof olduğunuz sürede adam gibi üniversitelerde millet doçent olamıyor yardımcı docentlige nasil girildiğini herkes biliyor nokta atışlarıyla dosya üzerinden 5 puan 10 puan sınavsız doçentlik sonra önümde adam yok diye profosorluk bırakın bu işleri onun karısı bunun köylüsü şunun cemaati dünyada kaçıncı siradasiniz

Misafir Avatar
İsmaile 2022-12-31 09:55:09 @Çorum 19

Haketmediğin bir şeye torpille sahip olmak kul hakkına girmek değil mi?Sonrada müslümanlıktan bahsedersin.Allahın adeletinden kaçamazsın.Yazıklar olsun.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
İsmail 2022-12-30 07:48:17 @Çorum 19

Bu ülkede dayın,amcan,hatırlı dostun,mensubu olduğun bir cemaatin varsa herşey olursun.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bedavadan doçent ve prof kaynıyor 2022-12-29 17:11:08

MaşAllah Türkiye hastanelerinde önüne gelen doçent, prof, öğretim gör. Olmuş. Bedavadan ünvan dağıtmakla o iş olmuyor. Siz daha randevu veremiyorsunuz. Ama hastaneniz ünvanlı dr kaynıyor. Saat 15.30 nöroloji doç dr odasına girdim. Hastaların muayenesi bitmiş mesaiyi boş bekliyor. Rica ettim randevular hep dolu alamıyorum, sadece raporlu İlacımı yazdırmak istediğimi söyledim. Randevusuz hasta bakmıyorum dedi. BUNLARA VERİLEN MAAŞ HARAMDIR HARAM. Ünvanın yerin dibine batsın.

Misafir Avatar
yabancı 2022-12-30 09:50:36 @Bedavadan doçent ve prof kaynıyor

ünvanları o hocalar tüm türkiyede geçerli kriterlere göre alıyorlar. senin vakti zamanında bi kuyruk acın olmuş tıp fakültesini kazanamamışsın ama 150 soruda bi 130 soru daha yapmalıymışın o vakitler. mesafe çok anlayacağın

Beğenmedim! (21)
Avatar
Ramiz Dayı 2022-12-31 17:54:14

Yeğenim, hasta yeni muayene istememiş ki daha önce teşhisi konulmuş raporlu ilacını yazdırmak istemiş, bu kadarcık sekreteryalık işide gösmedikten sonra akademik ünvanının vatandaş için cazip gelen bir yeri yok ki.Alacağın sevaptan mahrum kalmışsın.Hastanın kalbi gülden naziktir.İncitmeye gelmez.

Avatar
Byy 2022-12-29 20:03:32

Baslik guzel ama! Gecen gun olen vatandaş gercek, elin multecisi vs vs sira beklemeden ulkemizin nimetlerinden fazlasi ile yararlanirken hemserimiz randevu alamadigindan vefat etti çorumlu bunumu hakediyor. Neydik ne olduk neresinden tutarsaniz oradan elinizde kaliyor.

Avatar
üç harfli 2022-12-29 15:19:48

bu başarı ahmet sami beye hediye olsun

Avatar
Mustafa 2022-12-30 07:46:48

Akademik Ünvan alan tüm hocalarımızı kutluyoruz.Sizin buralara gelmek için ne kadar emek verdiğinizi,mesai ve zaman harcadığınızı biliyoruz.Yetiştireceğiniz öğrenci,asistanlarla da ülkemizin kalkınmasına vereceğiniz katkınında farkındayız.Dualarımız sizinle.Allah yardımcınız olsun.Saygılar.