Çorum’da 20 bin kişiye koronavirüs denetimi

Çorum’da Mahalle Denetim Ekipleri 20 bin 565 kişiye koronavirüs denetimi gerçekleştirdi.

23 Ekim 2020 Cuma 15:25
Çorum’da 20 bin kişiye koronavirüs denetimi

Çorum’da Mahalle Denetim Ekipleri koronavirüs tedbirlerine uymayanlara karşı yoğun bir mücadele veriyor.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü koordinesinde kurulan Mahalle Denetim Ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

22 Ekim 2020 tarihi itibariyle Çorum merkez ve ilçelerinde 892 adet ihbar alınırken, bu ihbarların 6’sı asılsız ya da mükerrer çıktı. Geriye kalan 886 ihbar Mahalle Denetim Ekipleri’ne bildirilerek gerekli işlemler yapıldı.

Yine merkez ve ilçelerinde Mahalle Denetim Ekipleri’nce 20565 kişi denetlendi. Ayrıca denetim ekiplerince 13979 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar gerekse resen denetlendi. İzolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 407 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 356 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri evlerinde karantinada olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 27 kişiyi tutanakla tespit ederek kalan izolasyon sürelerini karantinada geçirmeleri için yurda yerleştirildi.

Son Güncelleme: 23.10.2020 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.