Çorumlu hasta Yozgat'ta şifa buldu

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Çorumlu hasta başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 16:54
Çorumlu hasta Yozgat'ta şifa buldu

Modern tıbbın bütün imkanları kullanılarak bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı cerrahi operasyonlara bir yenisi daha eklendi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk kez mesane büyütme ameliyatı başarıyla yapıldı.

Çorum’un Alaca ilçesinde omurgasındaki tümörel kitlesinden dolayı mesane kapasitesi küçülen ve idrar tutamama şikayeti ile hayatını sondayla yaşamaya devam eden 18 yaşındaki Muhammed Kablan, Yozgat Bozok Üniversitemiz Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji polikliniğine başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda hastanın ameliyat olmasına karar verildi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri-Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Işıkay, Üroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi. Sercan Sarı ve Arş. Gör. Mehmet Şakir Taşpınar’dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla hastanın küçük olan mesanesi büyütüldü.

TÜRKİYE'DE SAYILI MERKEZLERDE YAPILIYOR

Ameliyatı gerçekleştiren Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri-Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Işıkay, mesane büyütme ameliyatının Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan bir ameliyat olduğunu ifade ederek, “18 Yaşındaki hastamız polikliniğimize başvurduğunda yaptığımız tetkiklerde idrar tutamama ve böbreklerine idrar kaçırdığını, buna bağlı olarak sonda kullandığını ve mesanesinin küçük olduğunu tespit ettik. Biz hastaya mesane büyütücü bir operasyon yaptık. Yaptığımız operasyonla mesane kapasitesini artırdık. Beraberinde böbreklerine idrar kaçırma durumuna vardı. Biz buna reflu diyoruz. Çok başarılı bir ameliyat oldu ve mesane kapasitesi 3 ila 5 katına çıkarttık. Hastamız bundan sonra zaman içerisinde mesane ile sondasız yaşayabilecek. Yapılan operasyon mesane kasına yönelik bir ameliyat olduğu için her hangi bir bağırsak kullanmadık ve temiz bir ameliyat gerçekleştirdik. Bu ameliyat Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan bir ameliyat. Yozgat’ta ilk kez tarafımızca yapıldı. 11 yıldır sonda ile yaşamını sürdüren hastamız ameliyat olmasa idi mesanesi daha da küçülecek ve böbrek fonksiyonlarını kaybedecek ve belki diyalize mahkum kalacaktı. Yaptığımız başarılı operasyon sonrası hastamız sondadan kurtuldu ve mesanesi büyütüldü. İdrar kaçırma sorunu da ortadan kalkarak sağlığına kavuşmuş oldu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen mesane büyütme ameliyatından dolayı bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, operasyonu gerçekleştiren Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Işıkay ve ekibine teşekkür ederek, Anadolu insanının artık kendi şehirlerinde şifa bulduğunu, sağlık konusunda ülkemizde yaşanan değişim ve dönüşüme bağlantılı olarak Araştırma ve Uygulama Hastanesin de her geçen gün farklı yeniliklere imza attıklarını belirtti.

İHA

Son Güncelleme: 27.05.2021 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum 19 2021-05-27 20:57:11

Koca çorum da göz hastalıkları bir kişinin üzerinden dönüyorsa vah halinize

Avatar
Bilen 2021-05-26 21:31:40

Tıp fakülteleri için olumsuz yorumlara bakınca Hitit tıp fakültesinin olumsuz yorumları en önde gelenlerden. Fiziki binalar zaten vahim bu çağda atölyeden bozma binalarda eğitim görülüyor. Kazanıp gelen öğrenciler ilk fırsatta yatay gitme derdinde oluyor. Güney kampüse yapılacağını zikrediyorlar ancak ortada ne proje nede ilgilenen var saldım cayıra mevlam kayıra. Yozgatıda kıskanmaya gerek yok adamların kampüsüne bir bakın hayırsever katkılarını götürün. Hayır severlerin eğitime katkısı da gerideyiz, siyasi etkinlikte gerideyiz. Nerede hata yapıyoruz dönüp kendimizi bir sorgulayalım.

Misafir Avatar
yasemin 2021-05-27 07:45:28 @Bilen

tıp fakültesi=Sağlık meslek lisesi

Beğenmedim! (0)
Avatar
Şaka gibi!!! 2021-05-26 18:53:20

Ne Oldu Nüfusu 1/3'ü olan Yozgat'da şifa buluyor. Ne oldu Aliosman Hitit'de adam mı kalmadı sayende

Avatar
Kronik hasta 2021-05-27 01:56:58

Hocaları kaçırıyorlar teker teker. Bu hocaları hastanede tutmak çok mu zor? Bundan sonra çok hasta gider.

Misafir Avatar
cahil vatandaş 2021-05-27 16:15:52 @Kronik hasta

hocalar çoruma gelirken prof,doç kadrosu almak için geliyorlar.yüksek dereceden emekliliği hak edince özele gidiyorlar.vesselam kaçma yok.menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlar.30 yaşında prof.kadrosu almış hocaları getirin en azından gelecek kaygısı olmaz.öğrenciden asistanına prof kadrosuna kadar herkes bir şeyler öğrenir.sonuçta iş yapan insan etiket iş yapmıyor.emekliliği gelenin çoruma katkısı olmaz.zamanı doldurur gider.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Aslında olan.! 2021-05-26 17:17:31

Adamlar her zaman bizden 1 adim önde; Allah sifasini versin iyilesir insAllah. Ama Çorumun durumu umutsuz vaka:)

Avatar
MEHMET 2021-05-27 19:42:14

sayın Rektör sayende Doktor kalmadı Hastanede Göz Doktoru Çağatay ÇAĞLAR vardı nerede o Doktor sayende hastanede göremiyoruz Çağatay ÇAĞLAR hemen Başlasın Hastanedeki görevine biz hasta olarak onu bekliyoruz yoksa YOZGATA mı gidelim tedavi görmeye yazıklar olsun.........

Misafir Avatar
hasta 2021-05-28 07:47:00 @MEHMET

onuda iyi biliriz.elit tabakayla muatap olur.övülmeyi,alkışlanmayı sever.Ego kibir ,kendini beğenmişlik üst seyide.bir garibana,fakire ,fukaraya,yetim ve öksüze çare olmuş mu?en en iyisini ben bilirim sanıp diğerlerini yok sayar.Halihazırdakilerle de bu iş gayet güzel yürüyor.reklam yok algı yok.sadece iş var.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Orhan 2021-05-26 19:08:55

Başlığı görünce bu Yozgat gene bize nispet yapıyor dedim. Ama bu sağlık işi. Allah şifa versin, gencimizin sağlığı herşeyden önemli.

Avatar
Çorum 19 2021-05-27 20:54:37

Şeyin dr çağatay çağlar sağlık bakanlığı ile üniversite arasındaki affiliasyon sözleşmesindeki sartlari beğenmediği için sözleşme imzalamamış olup sözleşmediydi imzalayan bütün öğretim görevlileri görevine devam etmektedir hiti de hoca tutabilmenin yolu çorumu cazibe merkezi yapıp insanlara cazip hale getirmektir yani insanlar buraya çalışmaya gelirken geçici değil kalıcı olarak gelmeli yoksa kendi evlatlarının dışarıya göç ettiği bir şehire kimin gelip ömrünü geçirmesini bekliyorsunuz

banner165