Denetim ekipleri 17 kişiyi yakaladı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri izolasyon kuralını ihlal eden 17 kişiyi yakaladı.

09 Nisan 2021 Cuma 22:45
Denetim ekipleri 17 kişiyi yakaladı

Çorum Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

2-9 Nisan 2021 tarihleri arasında Çorum merkez ve ilçelerinde 94 adet ihbar alındı. Bu ihbarların 3’ü asılsız ya da mükerrer ihbar olup geriye kalan 91 ihbar Mahalle Denetim Ekipleri’ne bildirildi ve gerekli işlemler yapıldı.

Bununla birlikte yine kent merkezi ve ilçelerinde Mahalle Denetim Ekipleri 8.213 kişiyi denetledi. Ayrıca denetim ekiplerince 19.220 işyeri ve kişiler gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen kontrol edilerek gerekli uyarılar yapıldı ve izolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 10 adet tutanak İl Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 242 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldı.

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri aynı tarihler arasında arasında evlerinde izolasyonda olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 17 kişiyi tutanakla tespit ederek yurda yerleştirerek karantina altına aldı. 9 Nisan itibariyle izolasyon sürelerini tamamlamak üzere yurtta karantinaları devam eden 5 kişi bulunuyor.

Son Güncelleme: 10.04.2021 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165