Hastane randevularında yeni dönem

'Beyaz Reform' kapsamında doktorların mesai sonrasında 'isteğe bağlı' hasta kabul etmelerine yönelik sistem uygulamaya geçti.

10 Ekim 2022 Pazartesi 00:23
Hastane randevularında yeni dönem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Beyaz Reform' kapsamında doktorların mesai sonrasında 'isteğe bağlı' hasta kabul etmelerini mümkün kılabilecek sistemin uygulamaya geçtiğini duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

‘MESAİ SONRASI HEKİM İSTEĞİNE BAĞLI MUAYENE BAŞLADI’

"Mesai sonrası hekim isteğine bağlı hasta kabulü başladı. Hekimlerin, hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi içinse mesai sonrası, teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik.

‘GELMEYECEĞİNİZ RANDEVUYU İPTAL EDİN’

Gelmeyeceğiniz randevuyu iptal edin. MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30'u randevusuna gelmiyor. Bu durum, çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gelmeyecekseniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS'ye girip randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir.

‘YEDEK RANDEVULARA İZİN VERİLDİ’

Yedek randevulara izin verildi. Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için, hastanelerimizin yedek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır.
Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır.

‘SAĞLIK SİSTEMİ ÖZGÜL AĞIRLIĞI ÇOKTAN DÜŞMÜŞ İDDİALARLA ELEŞTİRİLMEMELİ’

Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli. Sonuçları, kendini gösteren Beyaz Reformu hedef alan, eksik arayan tutumun faydası yok. Mevcut sorunlar geçicidir. Reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle bunlar da çözülecektir.”

Son Güncelleme: 10.10.2022 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-10-10 17:41:01

Özel hastane patronu olarak özel hastanelerin önünü açmak için devlet hastanelerini bitirdiniz. Bunu göremeyene de Allah yeni bir çift göz versin.

Avatar
Almanya simdi bizi kiskanacak 2022-10-10 19:22:10

Resmi olarak torpilin onunu açmişlar. Mesaiden sonra doktorlar istediklerine bakmayacak, bazilarinin istediklerini doktorlara baktiracaklar. Dayisi olan muayene olacak kisacasi. Almanya simdi bizi gercekten kiskanacak.

Avatar
Mustafa 2022-10-11 10:53:30

Tanıdıdigin varsa işin kolay. Yoksa olmaz olmaz olsun.

Avatar
Batandaş 2022-10-11 07:41:14

Randevuma 5 dakika geciktim doktor efendi valla hiçte beni beklemiyordu içerde hasta vardı. Bu bahane değil sağlık bakanı eski hastaneleri tekrar devreye girmesin diye hemen yıkmanız asıl sorun.

Misafir Avatar
kültürel olgu 2022-10-11 11:55:36 @Batandaş

neresi olursa olsun randevunuza zamanında gidiniz.kimse sizi beklemek zorunda değil.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Batandaş 2022-10-13 07:44:47

VAllaha mı? Allah inşaALLAH seni hastanelerden çıkarmaz madem bu kadar ihtimam var sana. Umarım acılar içindeyken randevuna 5 dakika geç kalmazsın benim doktor senin doktor gibi çikolata kolonyayla karşılamıyor.

Avatar
Heyhat 2022-10-13 07:57:47

Eski hastaneleri yıkın sonrada yetersizliğinizin örtülemek için gelemeyeceğiniz randevunuzu iptal ettirin diye vatandaşa çıkarın faturayı. Bu halde bile şaka yapan bazı magandalar varken düzelmez

Avatar
Aman sakın eleştirmeyin 2022-10-13 08:03:52

Sakın eleştirmeyin eski hastaneleri yıkılsın ama eleştirmeyin. Ölün ama randevunuzu ölmeden önce iptal ettirin önemli değil ama eleştirmeyin hatta bazı insan rolü yapanlar gibi dalga geçin hatta çikolata varsa kolonya ikram edin çünkü onlar insan derdinden anlamaz insan rolü yaparlar çokta komiktirler.

Avatar
Herşey ol ama! 2022-10-13 08:08:16

Simitçi ol, gazeteci ol, ne olursan ol ama milletin derdiyle dalga geçecek kadar zavallı olma. Herşey ol ama güçlüye zengine yalakalık yapacağım diye şaklaban olma. Mümkünse arkadaşta olma wuuuuuuww arkadaş!!!!!!

banner165