Hiç tanımadığı hastaya umut oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Çağatay Eczanesi personeli Mustafa Erkün'ün 9 yıl önce bağışladığı donör bir hastaya umut oldu.

17 Şubat 2024 Cumartesi 10:58
Hiç tanımadığı hastaya umut oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Çağatay Eczanesi personeli Mustafa Erkün, duyarlı bir davranışa imza atarak  hiç tanımadığı bir hastaya umut oldu.

9 YIL ÖNCE KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPTI

Mustafa Erkün, Sungurlu’da 9 yıl önce Türk Kızılayı Kan Bağışı aracında kök hücre bağışında bulundu. Aradan geçen sürede Erkün’ün bağışladığı kök hücre hiç tanımadığı bir lösemi hastasıyla uyumluydu. Sevindirici haberi alan Mustafa Erkün, Bilkent Şehir Hastanesine giderek gerekli kontrol ve tahlillerden sonra nakil tarihi belirlendi ve 14 Şubat’ta nakil işlemi gerçekleşti. Erkün, hiç tanımadığı bir hastaya umut oldu ve hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadı.

LENFOMA VE LÖSEMİ TEDAVİ EDİLİYOR

Kök hücre nakli sayesinde lenfoma ve lösemi gibi pek çok hastalık başarıyla tedavi edilebiliyor. Süreç hastanın dokularıyla eşleşen donörün bulunmasıyla başlıyor. Bu nedenle kök hücre bağışı yapmak büyük önem taşıyor.

Son Güncelleme: 17.02.2024 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2024-02-18 10:50:37

Sana Sungurlu belediye başkanlığı yakışır gardaşım benim.